A i jeszcze fakt, że pod mint od razu miałem kodeki DIVX, programy na oglądania RMVB czy mpg. Do tego system jest bardzo ładny (to akurat jak w przypadku Ubuntu, chociaż osobiście wolę soczystą zieleń minta niż sraczkowaty brąz Ubuntu

A jaka jest różnica pomiędzy instalacją "wolnego" Ubuntu i dopakowaniem go "niewolnymi" kodekami i resztą softu do obsługi multimediów a instalacją Minta, który te rzeczy po prostu zawiera ?przemekaragorn pisze:co do Mint to trzeba pamiętać że zawieranie niewolne oprogramowanie więc nie jest całkowicie zgodne z ideą GNU, uważam że to jest dokładnie to samo co ubuntu a jedyną różnicą jest to że ma więcej programów i po instalacji OS nic właściwie nie musimy robić, wniosek
Linux Mint -------> Ubuntu dla leniwych
A to nie wystarczy raz, dla kilku/kilkunastu programów?wolę zrobić coś wartościowego zamiast kilkanaście razy wpisać sudo apt-get install ...
Kod: Zaznacz cały
sudo gedit /etc/apt/sources.list
Jaką wersję ? Wchodzisz do "Źródeł ..." podaną przeze mnie drogą ? Mnie pyta o hasło jak w standardzie po czym po jego podaniu nie otwiera mi się panel ze źródłami. Zrobiłem ręcznie update przez :EF pisze:Zainstalowałem wczoraj minta - rewelacja, wszystko działa, nic nie muszę dłubaćO to chodzi
sudo aptitude update
sudo aptitude upgrade
sudo aptitude dist-upgrade
Po prostu robisz upigotit4free pisze:Nie no ... dzisiaj w nocy świeżo Felicję postawiłem, bo poprzednio spipcyłem podział dysku ... nie ma mowy żebym się znowu woził z backupem wszystkiego.Poza tym jeśli Gloria jest oparta o 9.04 to mój Radeon 9600 ssie.
http://distrowatch.com/stats.php?section=popularity
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości