Ja nie wydałem nic bo większość potrzebnego mi softu jest na licencji freeware. Komercyjny soft dobrej jakości na systemy Linux to mały procent w porównaniu z ilością komercyjnego softu dobrej jakości na platformę Windows.
Linux miałby szansę podbić rynek systemów operacyjnych jeśli by wprowadził coś na wzór AppStore, Android Market. Zachęciłoby to mniejszych developerów do tworzenia aplikacji, gier na systemy Linux. Z czasem pojawiliby się Ci więksi developerzy

.
Pomysł firmy Canonical na płatny sklep z komercyjnym oprogramowaniem jest bardzo dobrym pomysłem, bo to zwiększa szansę na pozyskanie developerów od komercyjnych aplikacji.
Niestety zamiast zajmować się ulepszaniem Linuksa w sensie software'owym to wolą się bawić w ulepszanie motywów graficznych i zabawę środowiskami :/. Mnie nie jara oglądanie nowych tapet do najnowszej dystrybucji Ubuntu.. sam sobie dobiorę tapetę. Zamiast tracić czas na szukanie tapet i ulepszanie motywów graficznych środowisk systemu Linux mogliby zająć się tworzeniem software dla Linuksa. Wdrażać jakieś techniczne nowości, które zwiększą wydajność Linuksa i zoptymalizują go pod kątem wymagań sprzętowych. Bo teraz zamiast trzymać się określonego poziomu zasobów to on wraz z każdym wydaniem nowej dystrybucji potrzebuje więcej zasobów pamięci RAM i procesora..
Cieszy mnie fakt, że są jacyś sprzedawcy gier na systemy Linux . Życzę im by odnieśli sukces w sprzedaży tych gier.
Pozdrawiam serdecznie.