nVidia Geforce GT 630M i Intel HD 4000
Moderator: e X t 7 3
Kod: Zaznacz cały
xrandr --setprovideroutputsource modesetting NVIDIA-0
xrandr --auto
acpi_osi=Linux
acpi_osi='!Windows 2012'
acpi_osi='!Windows 2012'
GRUB_CMDLINE_LINUX="pcie_aspm=force acpi_osi=Linux acpi_enforce_resources=lax i915.i915_enable_rc6=1 i915.i915_enable_fbc=1 i915.lvds_downclock=1 i915.semaphores=1 drm.vblankoffdelay=1 acpi_backlight=vendor acpi_osi='!Windows 2012'"
Tak Gdyż Linux Mint 15 bazuje na Ubuntu 13.04 :] więc jest w pełni kompatybilny ze wszystkimi jego pakietami z tej wersji .kowand pisze:Witam
czy NeteXt zadziała z Linux Mint 15?
WitamIronclad pisze:U mnie na ostatniej wersji nie chce się zainstalować skrypt APM. Cały czas dostępna jest wersja APM 2.6 i gdy aktualizuje to nie może jej zainstalować. Wiem tyle, że na pewno kilka wersji wcześniej nie było tego problemu, skrypt APM pobrał się i zainstalował, następnie mogłem wybrać profil w moim przypadku zawsze było intel-performance, teraz tego nie mam.
Jest jeszcze jeden problem. Od kernela 3.10 podczas uruchamiania w lewym górnym rogu ekranu na moment ukazują się 2 linijki tekstu, szybko znikają i nie mogę odczytać co to jest, ale jest tam jakiś error, na kernelu 3.8.X nie ma tego. Poza tym kernel 3.10 i 3.10.1 działa dobrze.
Mój szprzęt to laptop ThinkPad R500
Procesor Intel Core2Duo P8400
system Kubuntu 13.04
ls -a /etc/pm/power.d
hehe no to już są ekstremalne przypadkienedil pisze:Sądzę, że bardziej chodziło o wynika nie zrzut ekranuKod: Zaznacz cały
ls -a /etc/pm/power.d
![]()
@e X t 7 3
Kilkaset MB, to nie jest wcale duży log. Widziało się większe. Tutaj jest link do mojego tematu na forum debiana.
Masz rację. Instaluje się w Akcesoriach. jednak nie uruchamia się. Czy coś źle robię? Proszę o pomoc jeżeli jest to możliwe.xxx666xxx pisze:Tak Gdyż Linux Mint 15 bazuje na Ubuntu 13.04 :] więc jest w pełni kompatybilny ze wszystkimi jego pakietami z tej wersji .kowand pisze:Witam
Tak dokładnie wszystko i następnie uruchom z NeteXt'73 instalacje APM.Ironclad pisze:Usunąć to wszystko ręcznie z tego katalogu?
Wykonaj proszę w konsoli i pokaż co wypisuje:kowand pisze:Masz rację. Instaluje się w Akcesoriach. jednak nie uruchamia się. Czy coś źle robię? Proszę o pomoc jeżeli jest to możliwe.xxx666xxx pisze:Tak Gdyż Linux Mint 15 bazuje na Ubuntu 13.04 :] więc jest w pełni kompatybilny ze wszystkimi jego pakietami z tej wersji .kowand pisze:Witam
Pozdrawiam
cd /opt/NeteXt73/; bash NeteXt73
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości