---
Oczywiście chodziło mi o easybuntu, a nie easylinux.
jak ten aplet sie wlacza instaluje, gdzie go znalesc? bo chyba jednak mi ten speedstep nie dziala na w98se bateria trzyma 5.5h a na ubunto 3.4h i caly czas mam czestotliwosc procka 500mhz po komendzie cat /proc/cpuinfoavalan pisze:Jeżeli masz Gnome to ustaw sobie aplet. Pokazuje on taktowanie procesora w danej chwili, ale skoro trzyma tyle ile powinien to Speedstep powinien chodzić.
Jeżeli wszystko działa Ci stabilnie, to w 6.06 doinstaluj sobie pakiet laptop-mode. Nie próbuj tego, jeżeli zdarzają Ci się jakiekolwiek pady, przycięcia czy problemy z odhibernowaniem, bo jednym z ficzerów tego pakietu jest zmniejszenie częstotliwości synchronizacji dysków, więc łatwiej jest stracić dane.Hotaru pisze:Jedyne, co mnie w pelni nie satyfakcjonuje, to czas dzialania na bateriach, ale to chyba wina GNOME'a?
Przez rok używałem Acer Aspire 5021 (AMD Turion 64) z Ubuntu 5.10 (amd64) na pokładzie. Mogę tylko pochwalić ten sprzęt. Nie zanotowałe żadnych kłopotów, no może nie działające klawisze do obsługi WiFi i BT, ale to pikuś.john_himself pisze:Acer Aspire Seria 3000
W 3 sklepach odradzano mi sprzęt tej firmy, mimo że wybierałem sprzęt w tej samej cenie. Sprzedawcy twierdzili że to sprzęt awaryjny i mają masę zwrotów,reklamacji i wysyłek do serwisu.john_himself pisze:MaxData Eco
MaxData 4000
Już działajohn_himself pisze:Jakie sa najczestsze konflikty/problemy i z czym? W Acerach nie dziala na Ubuntu wskaznik baterii,
Największe problemy ludziska mają z ACPI, ponieważ wśród producentów istniejejohn_himself pisze:ale nic po za tym nie wiem. Jakiego wyboru sie ustrzec?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości