Myślę, że jak testy przejdzie pozytywnie - a na to się zanosi - to udostępniamy jutro. Bardzo fajnie działaNetBit73 pisze:parę słów o NeteXt73...
http://wstaw.org/m/2013/01/06/plasma-desktopOA1887.png
http://wstaw.org/m/2013/01/06/plasma-desktopzL1887.png
zmieniłem w sysV-automat i upsart-automat wybór pojedynczy na czeklistę. Skutkuje to tym, że można równocześnie zmienić wszystkie usługi. Jak była usługa on... to przejdzie na off i odwrotnie. Dzięki temu, podajemy hasło tylko raz. Mam nadzieję, że się spodoba. Właśnie trwają testy. Jak e X t 73 zatwierdzi dostaniecie skrypt.

Pozdrawiam
-- 06 sty 2013 17:20 --
No właśnie Nvidia ... tu są jakieś wycieki - mam to samo, ale używanie swappiness na 10 [bez odpowiedniej korelacji z pozostałymi komponentami] rożnie może działać. W tym po dłuższym użytkowaniu skutkować może obniżeniem wydajności - czasem dość odczuwalnym. Po prostu zatykać będzie się cache, a nie swapFoka0111 pisze:Tak,mam GForce 9600GS i wróciłem z twojego kernela do generica.
Właściwie jestem świeżo po instalacji (wymiana dysku) i po ustawieniu z 60 na 10 problem jakby nie występuje.
Sterów używam experimental - 310.14

Co do sterowników Nvidi - od okołu roku ich jakość systematycznie spada - i to na każdej platformie. O ile wydajnościowo jest raczej ok, o tyle stabilność, energooszczędność [zarządzanie energią] i inne elementy związane z ACPI, np. zarządzanie podświetlanie to pasmo porażek. Tu w tym samym czasie AMD ze swoimi sterownikami pokonało wprost odwrotną drogę - wręcz wzorcowa stabilność, praktycznie brak błędów i wyższa wydajność. Jak dla mnie - dla maszyn mobilnych - liczy się obecnie tylko Intel i AMD.
Pozdrawiam
-- 06 sty 2013 17:25 --
Dziś raczej na pewno udostępnię jedynie v21.6 - nie wyrobie się czasowo.
Pozdrawiam
-- 06 sty 2013 22:33 --
Już się uploaduje v21.6 + dostępnie jego źródła - jako, ze zmodyfikowałem tak "to i owo" [co wynika z Licencji GPL zarówno 2.0, jak i 3.0] - opisze w najbliższych dniach. To co zobaczycie zapewnia stabilność i jest "szybkie", ale prawdziwe zmiany pojawią się wraz z v22.0. Tu wprowadziłem znacznie głębsze modyfikacje - kernel testowy. Będzie bardzo responsywny, a do tego bardzo wydajny - udało mi się znowu podnieść "poprzeczkę"

Pozdrawiam
-- 06 sty 2013 23:18 --
Kernel v21.6 + ich źródła udostępnione.
Pozdrawiam