Mini server na ubuntu 9.04
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Mini server na ubuntu 9.04
Witam.
Chce na moim ubuntu zrobic mini server. Dla znajomych (obsluga php5, mysql itp), ale zeby mozna bylo logowac sie przez ftp.
Mam router NETGEAR.
Bede wdzieczny za pomoc
AHA, probowalem cos zrobic(pomoc z tego forum), ale nic ;/
Chce na moim ubuntu zrobic mini server. Dla znajomych (obsluga php5, mysql itp), ale zeby mozna bylo logowac sie przez ftp.
Mam router NETGEAR.
Bede wdzieczny za pomoc
AHA, probowalem cos zrobic(pomoc z tego forum), ale nic ;/
- f00sek
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Mini server na ubuntu 9.04
Może napisz co Ci nie wyszło, bo kompletnej instalacji wszystkiego to tu Ci nikt nie poda. Forum nie jest po to, aby pisać how to rozwlekające się na tysiące słow tylko dla Ciebie, form jest po to, abyś mógł przyjść z konkretnym problemem i my Ci pomożemy.
Apache, PHP5, MySQL, mod userdir
Co do ftp to zajrzyj do działu how-to na tym forum, fajne zrobił Sibul o ile się nie mylę.
Apache, PHP5, MySQL, mod userdir
Co do ftp to zajrzyj do działu how-to na tym forum, fajne zrobił Sibul o ile się nie mylę.
System.out.println ("Java programmer");
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
dzieki, mam nadzieje ze sie uda. Potem podaje komus ip np. 123.5643.233/serwer/1
??? Czy jak. Bo jak wpisuje moje IP. To router automatycznie prosi o haslo do siebie, zeby na nowo konfiguracje ...
EDIT:
ok, wykonalem to do punktu z TESTEM. Po wpisaniu ip 127.0.0.1 wyswietla mi sie, ze nie mozna wyswietlic strony. ;/
EDIT
??? Czy jak. Bo jak wpisuje moje IP. To router automatycznie prosi o haslo do siebie, zeby na nowo konfiguracje ...
EDIT:
ok, wykonalem to do punktu z TESTEM. Po wpisaniu ip 127.0.0.1 wyswietla mi sie, ze nie mozna wyswietlic strony. ;/
EDIT
Kod: Zaznacz cały
* Restarting web server apache2 apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
... waiting apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
[ OK ]
- f00sek
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
Musisz jeszcze przekierować porty, które Cię interesują, na Twoje ip wewnętrzne. Jak to zrobić - szukaj w dokumentacji routera. A spróbuj stworzyć index.php w /var/www i zobacz czy wtedy działa.
System.out.println ("Java programmer");
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
f00sek, probowalem i nic. Router jest dosc dziwny i wpisujac haslo do niego wywala mi blad. ;/
EDIT
trudno, dam se spokoj
EDIT
trudno, dam se spokoj
- f00sek
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
Napisz do mnie na gg, będzie łatwiej.