Kod: Zaznacz cały
konrad@konrad-desktop:~$ sudo sh Savage2Install-1.5.0-i686.bin
[sudo] password for konrad:
sh: Can't open Savage2Install-1.5.0-i686.bin
chmod +x ./Savage2Install-1.5.0-i686.bin
konrad@konrad-desktop:~$ chmod +x ./Savage2Install-1.5.0-i686.bin
chmod: nie ma dostępu do `./Savage2Install-1.5.0-i686.bin': No such file or directory
Ponieważ plik instalacyjny jest w innym katalogu. Proponuję prostszy sposób.Kondzio164 pisze:Jak widać, też nie działa.Kod: Zaznacz cały
konrad@konrad-desktop:~$ chmod +x ./Savage2Install-1.5.0-i686.bin chmod: nie ma dostępu do `./Savage2Install-1.5.0-i686.bin': No such file or directory
Nie mogę powiedzieć, że jestem normalny... Działa dziękuje ślicznieAdmc pisze:Bo nie ma pliku... Podałem przykładową ścieżkę, podaj poprawną. Jeśli na przykład plik jest na pulpicie popraną ścieżką będzie: ~/Pulpit/Savage2Install-1.5.0-i686.bin
konrad@konrad-desktop:~$ savage2
savage2: command not found
sudo ln -s /usr/local/games/Savage2/savage2.bin /usr/local/bin/savage2
Jaka karta graficzna?Kondzio164 pisze:Dzięki temu, Savage znalazł się w katalogu, gry ale po jego odpaleniu, pojawia się czarny ekran i nic.
P.S gra zainstalowana jest w /home/konrad/Savage2![]()
Pozdrawiam.
Kondzio164 pisze:Gigabyte ATI Radeon 9550 64MB. Na Windowsie tak, natomiast na Linuksie nie. A trzeba?
Aktualny link do wersji dla Linuksa.Jusko pisze:Niestety link do pierwszego Savage jest padnięty od bardzo dawna. Przekierowuje na stronę BitComet czy BitTorrent - nie pamiętam. Mnie zawsze S2 wyłączał się nawet na sterach własnościowych (po wykonaniu kombinacji 2 x strzałka w górę), dlatego też jakiś czas temu szukałem pierwszego Savage.
EDIT:
Ale oczywiście pierwszego Savage nie znalazłem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość