Witam serdecznie,
Ostatnio przerzuciłem się z Eclipse'a na NetBeans. Teraz mam problem z dokumentacją Javy i C/C++ pod NetBeansem, a mianowicie, gdy piszę projekt Java, NetBeans automatycznie wyświetla mi metody podczas pisania, itp. Niestety nie wyświetla mi szczegółów tych metod (chodzi mi o zewnętrzne klasy i metody, np. ListArray). W jaki sposób poradzić sobie z tym problemem? Kolejny problem. Pisząc projekt C/C++ NetBeans nie może znaleźć odpowiednich bibliotek jak <stdio.h>, a w związku z tym wszystkie funkcje są podświetlane, jako niezdefiniowane. Jak mogę rozwiązać ten problem? Bardzo proszę o wyrozumiałość. Nie jestem jeszcze bardzo biegły w linuksie. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
NetBeans - Dokumentacja Javy i C/C++
- pyx-84
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Odp: NetBeans - Dokumentacja Javy i C/C++
Tu nie chodzi o Linuxa, tylko o Javę. NetBeans jest też pod m$. Eclipse IMHO jest trudniejsze. Co do dokumentacji Javy to pobierasz plik jdk-6u10-docs.zip i w NetBeans Tools -> Java Platforms -> Javadoc -> Add ZIP/Folder...Andurin90 pisze: Bardzo proszę o wyrozumiałość. Nie jestem jeszcze bardzo biegły w linuksie. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Rozumiem, że google zamknięte do odwołania ?
Software Should Be Free As In Freedom !