Witam !
Mam dosyć poważny problem z moim ubuntu, gdyż nie mam wogóle dźwięku z odtwarzaczy multimedialnych, a nawet systemowych. Szukałem w googlach i na forum, próbowałem reinstalacji sterowników Alsy i Pulseaudio, ale to nic nie dało Pamiętam, że przed tym próbowałem zainstalować nowe stery Alsy w wersji 1.0.22 i odpaliłem tylko plik configure. Nie wiem co mam teraz z tym zrobić i dlatego proszę o pomoc. Dodam, że mam zintegrowaną kartę dźwiękową Intel HD Audio 7.1 oraz Ubuntu wersję 9.04, a gdyby potrzebne były jakieś screeny plików konfiguracyjnych to proszę pisać i zapodam co trzeba
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Po drugie: czy dźwięk nigdy u Ciebie nie działał, czy też zniknął dopiero po jakichś operacjach na systemie ?
Po trzecie: żeby było wiadomo, na czym stoimy, podaj proszę wyniki poleceń:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
...krzyki o pomoc w tytule wątku zazwyczaj przynoszą efekt dokładnie odwrotny niż zamierzony
Ciśnie mi się jeszcze na usta pytanie "po co było grzebać, skoro działało?", ale...
Przede wszystkim - sprawdź poziom głośności w mikserach (mikser gnome, alsamixer) - na razie wygląda na to, że karta jest prawidłowo rozpoznawana a moduły do jej obsługi są normalnie ładowane.
Jest, działa wszystko już po staremu
Faktycznie po reinstalacji było wyciszone na mikserach
Tylko jeszcze od samego początku mam problem z dźwiękiem na 6 kanałów bo słyszę tylko na 2 głośnikach
W mikserze mam ustawione wszystko na max i w ustawieniach dałem 6CH, dalej nic.