ps mam nadzieję, że ten temat nie poleci do kosza za nieregulaminowy tytuł

Sueroski pisze:Generalnie słowo "problem" nie jest całkowicie zakazane w temacie z tego co wiem.
Jeśli temat jest bezsensowny np. "Pomocy! Mam problem z moim Ubuntu" to to faktycznie będzie nieregulaminowy temat, ale w przypadku sensownego użycia tego słowa np. "Aktualizacja systemu do 10.10, problem z pakietem ffmpeg" (oczywiście wątek fikcyjny i podany przeze mnie przykład by wylądował w koszu, za zagadnienie znajdujące się w Google) to taki temat jest ok (oczywiście nie ja to oceniam, ale na moje oko jest w porządku).
Kod: Zaznacz cały
4. Używanie w tytułach słowa PROBLEM (oraz wszelkich jego synonimów) jest całkowicie zakazane.
Nie tak frustrujące jak wklejanie n razy =>sir_herrbatka pisze:Ale wydaje mi się, że usuwanie tej całej chmary tematów z problem może być frustrujące dla moderacji.
nie na każdym kroku, tylko podczas zakładania tematu i tylko wtedy, gdy w tytule wpiszę to "przeklęte" słowomario_7 pisze:Na prawdę chcesz, żeby forum na każdym kroku ostrzegało Cię, że możesz robić coś źle, wbrew panującym zasadom?
a ile jest takich osób? 1/100?mario_7 pisze:Ponadto co zawinił ten, który używa słowa problem we właściwy sposób, dlaczego ma go skrypt ostrzegać?
ale i będzie mniej takich, którzy zostali pokrzywdzeni niesłusznie przed modów/adminówmario_7 pisze:Uważam, że człowiek najlepiej uczy się na błędach. "Wychowaliśmy" już przecież tylu dobrych użytkowników forum bez takich automatów
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości