DeadBeeF i muzyka bezpośrednio z drugiego komputera/serwera

Grafika, film, dźwięk.
Calibur
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

DeadBeeF i muzyka bezpośrednio z drugiego komputera/serwera

Post autor: Calibur »

Witam:)
Chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje jakiś sposób aby zmusić ten program do odtwarzania muzyki z serwera/drugiego kompa, znajdującego się w sieci lokalnej?
Problem nie istnieje w przypadku użycia Rhythmbox'a, czyli że wchodzę sobie na serwa przeciągam katalog z muzą do programu i gra. W przypadku DeadBeeF'a też mogę przeciągnąć katalog ale pojawiają się utwory z niewiadomym czasem i nie można ich odtworzyć.
Pewnie ktoś mi powie żeby zostać przy R. Tak mógłbym, gdybym posiadał muzę w formacie tylko mp3 i każdy album składał się z poszczególnych piosenek. Niestety mam muzę w formatach które czyta tylko B i też nie ma problemu z pliczkami cue.
Oczywiście nie wchodzi w grę rozwiązanie w stylu kopiowania muzy z serwa na kompa. W sumie nie po to go stawiałem żeby teraz musiał po WiFi kopiować albumy.
Bardzo chciałbym pozostać przy DeadBeeF, no chyba że jest dużo lepszy odtwarzacz który by odtwarzał muzę z sieci lokalnej, znał duużo formatów i nie był ciężkostrawny dla kompa.
Z góry dziękuje za poświęcony czas:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”