zapytywacz pisze:Nie do końca rozumiem co miałeś na myśli... Próbowałem dokładać sleep w różnych miejcach skryptu i zachowywał się.... dziwnie. Gdy wstawiłem sleep 0.1 - żadnych zmian.
Chodzi mi o to, że sytuacja może wyglądać tak:
- klikasz F11, F11 keydown
- uruchomienie skryptu
- wykonanie pierwszej linii (xdotool keydown Tab)
- puszczasz klawisz, F11 keyup
- wykonanie reszty linijek
W takim wypadku aplikacja dostanie skrót Tab+F11+space dlatego warto dodać sleepa na początku.
zapytywacz pisze:Gdy wstawiłem sleep 0.5 pomiędzy naciśnięciem a puszczeniem spacji - wysyłał spacje kilkanaście razy (tak jakbym trzymał spację długo).
No to chyba logiczne, że jak klawisz jest wciśnięty to wpisuje się kilka razy.
zapytywacz pisze:Nie wiem czy o to chodzi.... ale gdy np. mam otwarty gedit i naciskam F11 - znika kursor. Kolor belki nie zmienia się, ale dokąd trzymam F11 nie widać kursora.
Czyli traci focusa, a sygnały idą w niebyt.

Spróbowałem u siebie i też tak się dzieje ale jak dam np "sleep 1" na początku i nacisnę F11 to w aktywnym oknie "xdotool type lol" wykonuje się z widocznym efektem. Może spróbuj "windowactivate" ale nie wiem jak to z pluginami jest, albo chociaż "mousemove+click". Pamiętaj o opóźnieniach, bo zanim okno się aktywuje to może się wykonać kolejne polecenie.
Najlepiej by było jakbyś dał link do gry to bym sprawdził. Ewentualnie napisz do autorów.