Automatyczne uruchamianie TeamViewer przy starcie systemu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Automatyczne uruchamianie TeamViewer przy starcie systemu
Witam
Zainstalowałem sobie TeamViewer, tylko mam pewien problem, nie potrafię skonfigurować go tak aby uruchamiał się przy starcie systemu.
Udało mi się ustawić jedynie że ładuje się po zalogowaniu, ale w przypadku restartu komputera mam problem żeby się na niego zalogować.
W windowsach nie ma z tym problemu, program działa jako proces i ładuje się zawsze po starcie systemu.
Prosił bym o pomoc
System to Ubuntu 10.10
Zainstalowałem sobie TeamViewer, tylko mam pewien problem, nie potrafię skonfigurować go tak aby uruchamiał się przy starcie systemu.
Udało mi się ustawić jedynie że ładuje się po zalogowaniu, ale w przypadku restartu komputera mam problem żeby się na niego zalogować.
W windowsach nie ma z tym problemu, program działa jako proces i ładuje się zawsze po starcie systemu.
Prosił bym o pomoc
System to Ubuntu 10.10
- Nem
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Automatyczne uruchamianie TeamViewer przy starcie systemu
Dodanie go do programów startowych nic nie daje?
This world is just illusion, always trying to change you
-
- Piegowaty Guziec
Problem w tym że ja chce aby TeamViewer wstawał razem z uruchamianiem systemu a nie uruchamianiem danego konta.
Po restarcie komputera muszę się najpierw zalogować aby TeamViewer się uruchomił.
Po restarcie komputera muszę się najpierw zalogować aby TeamViewer się uruchomił.
-
- Gibki Gibbon
To nie jest program konsolowy - do startu wymaga uruchomienia serwera X i nic tutaj więcej nie osiągniesz.
-
- Piegowaty Guziec
Wiem że nie jest to program konsolowy, ale mi chodzi o coś innego.
Chodzi mi o to żeby uruchamiał się razem z X-ami ale przed zalogowaniem.
Tak żebym po zalogowaniu się zdalnie widział ekran z logowaniem.
Teraz program startuje dopiero po zalogowaniu użytkownika co dyskwalifikuje zdalny dostęp do komputera przy którym nikt nie pracuje.
Teraz program startuje dopiero po zalogowaniu użytkownika co dyskwalifikuje zdalny dostęp do komputera przy którym nikt nie pracuje.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
Re: Automatyczne uruchamianie TeamViewer przy starcie systemu
Witam
Pozwolę się podpiąć pod temat.
Otóż również mam problem z TeamViewer ponieważ TeamViewer ma pracować na komputerze ( uBuntu 11.10 ) który nie będzie miał docelowo ani monitora ani klawiatury i ma być w 100 % zarządzalny zdalnie przez internet.
W TeamViewer na Windows nie ma z tym problemu ponieważ program jest cały czas rezydentny w systemie i nawet jeśli zrestartuje komputer ( brak prądu, kontrolowany restart itp ) to po chwili znowu mogę się zalogować już na etapie logowania windows do konta z hasłem. Natomiast w uBuntu TeamViewer działa tylko po zalogowaniu i uruchomieniu ręcznym programu co niestety nie zdaje egzaminu bo nikt chyba nie będzie podłączał monitora i klawiatury za każdym razem kiedy potrzebny jest restart kompa :/
Zdaję się na doświadczonych forumowiczów - czy w tej kwestii jest możliwość aby TeamViewer działał jak w Windows już przy ekranie logowania ?
Pozwolę się podpiąć pod temat.
Otóż również mam problem z TeamViewer ponieważ TeamViewer ma pracować na komputerze ( uBuntu 11.10 ) który nie będzie miał docelowo ani monitora ani klawiatury i ma być w 100 % zarządzalny zdalnie przez internet.
W TeamViewer na Windows nie ma z tym problemu ponieważ program jest cały czas rezydentny w systemie i nawet jeśli zrestartuje komputer ( brak prądu, kontrolowany restart itp ) to po chwili znowu mogę się zalogować już na etapie logowania windows do konta z hasłem. Natomiast w uBuntu TeamViewer działa tylko po zalogowaniu i uruchomieniu ręcznym programu co niestety nie zdaje egzaminu bo nikt chyba nie będzie podłączał monitora i klawiatury za każdym razem kiedy potrzebny jest restart kompa :/
Zdaję się na doświadczonych forumowiczów - czy w tej kwestii jest możliwość aby TeamViewer działał jak w Windows już przy ekranie logowania ?
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Odp: Automatyczne uruchamianie TeamViewer przy starcie systemu
To jest graficzny program, który wymaga do pracy zalogowanego konta użytkownika - nie przeskoczysz tego. To nie jest konsolowa usługa systemowa.ziema pisze:Wiem że nie jest to program konsolowy, ale mi chodzi o coś innego.
Włącz autologowanie danego użytkownika i dodaj TeamViewer do jego programów startowych - inaczej się chyba nie da.
Registered Linux user #454644 ---> https://linuxcounter.net/