Witajcie.
Na moim komputerze zainstalowany jest Win7 i Ubuntu 10.10. Na windzie zainstalowałem uTorrent i ściąga mi on już wybrane pliki, jednakże większość czasu spędzam na ubuntu i dlatego chciałem odpalić zainstalowanego już pod windą uTorrenta pod ubuntu na Wine. I tu pojawia się problem taki, że Wine nie widzi mojego dysku z danymi gdzie jest zainstalowany uTorrent. Jest to partycja NTFS i przechowuje tam pliki wspólne dla ubuntu i windowsa. Co zrobić by odpalić uTorrenta na ubuntu w zaistniałej sytuacji ?
Wine i uTorrent - brak widocznego dysku
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Odp: Wine i uTorrent - brak widocznego dysku
winecfg odwiedziłeś? Tam definiuje się "fałszywe" dyski wine.
Wolność wyboru to mit, bo zawsze znajdzie się argument, dlaczego źle wybrałeś nie wybierając Linuksa.
- kotlet38
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Jestem nowym użytkownikiem ubuntu więc czy mógłbyś coś więcej powiedzieć na ten temat ?
-
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
jasne:
uruchom winecfg, jest w menu wine jako konfiguracja (albo jakoś podobnie). Jeśli tam go nie ma to otwórz emulator terminala i wklep winecfg
przejdź do zakładki "dyski". Dalej myślę że sobie poradzisz bez problemu: z jednej strony literki windowsowe a z drugiej linuxowe ścieżki. Daj znać w razie dalszych problemów.
uruchom winecfg, jest w menu wine jako konfiguracja (albo jakoś podobnie). Jeśli tam go nie ma to otwórz emulator terminala i wklep winecfg
przejdź do zakładki "dyski". Dalej myślę że sobie poradzisz bez problemu: z jednej strony literki windowsowe a z drugiej linuxowe ścieżki. Daj znać w razie dalszych problemów.
Wolność wyboru to mit, bo zawsze znajdzie się argument, dlaczego źle wybrałeś nie wybierając Linuksa.