partycja btrfs nie montuje się

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Maciek666
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

partycja btrfs nie montuje się

Post autor: Maciek666 »

Witam!
Otóż podczas stawiania systemu "od zera" pojawił się problem. Jako że kiedyś miałem katalog /home postawiony na partycji hda8 i była to zaszyfrowana partycja btrfs, zdecydowałem się przy stawianiu systemu zrobić katalog domowy też jako btrfs, tym razem nie zaszyfrowany, na partycji hda9, tak też zrobiłem. Po 2 dniach wojowania udało się odzyskać zawartość zaszyfrowanej partycji i skopiować ją na hda9, gdzie znajduje się teraz. No właśnie, znajduje się... Otóż z pewnych przyczyn musiałem postawić system jeszcze raz od zera, więc tym razem sformatowałem partycję hda8 na reiserfs, postawiłem system (/ montuje się na innej partycji) i wszystko fajnie... tylko za (przepraszam) cholerę nie mogę zamontować hda9! gdy wpisuję komendę z terminala, np. sudo mount -t btrfs /dev/hda9 /home/maciek/tymczasowy i klikam enter, terminal odpowiada mi miejscem na wpisanie hasła, co oczywiście czynię. No i w tym momencie pojawia się informacja:
UNICESTWIONO
i zawiesza się komputer. Znajdzie się dobra dusza chętna chociaż poradzić jak próbować ugryźć problem?

kłaniam się
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”