Modem 3G - Acer Aspire D260
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Modem 3G - Acer Aspire D260
Witam.Mam problem z modemem 3G w netbooku Acer Aspire D260.Mianowicie po kilkunastu minutach od połączenia z internetem(Orange) nie mogę otworzyć żadnej strony.Ikona połączenia wskazuje,że internet jest aktywny,jednak w żaden sposób nie mogę z niego skorzystać.Próbowałem na kilku przeglądarkach bez efektu niestety,zwykle pomaga ponowne połączenie jednak jest to dość niewygodne.Znajomi korzystający z internetu Orange pod Windowsem twierdzą,że u nich wszystko działa, więc to raczej nie wina providera.Korzystam z Ubuntu 10.10 aktualizowanego na bieżąco.Chciałem również zapytać czy istnieje jakiś linuxowy odpowiednik programu cFosSpeed bym mógł kontrolować na bieżąco transfer danych.Pozdrawiam.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Modem 3G - Acer Aspire D260
Za pomocą czego zestawiasz połączenie? Oglądałeś logi systemowe przed i po wystąpieniu problemu?Dopeboy pisze:Chciałem również zapytać czy istnieje jakiś linuxowy odpowiednik programu cFosSpeed bym mógł kontrolować na bieżąco transfer danych.
Najprościej transfer danych można oglądać ifconfig na wszystkich interfejsach, dokładniejsze statystyki daje na przykład vnstat.