UBUNTU - menu i inne ,,bajery"
UBUNTU - menu i inne ,,bajery"
Witam .
Kompletnie nie mam pojęcia , jak zrobić na pulpicie ubuntu 11.04 , menu jak na wielu filmikach ...
Mam na myśli ładne , menu po lewej stronie ekranu z listą ustawionych przez siebie programu ... Szukam , szukam i nic nie mogę znaleźć na ten temat . Czy jest ktoś w stanie pomóc , ewentualnie wytłumaczyć mi tę kwestię ?
Z tego , co się zorientowałem , to mam klasyczne menu ubuntu . Chciałbym mieć takie , jak pokazuje ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTtn4PPT ... ure=relmfu - osobiście posiadam te drugie menu w filmiku.
A pytaniem moim jest , jak posiadać te 1 ?
Pozdrawiam !
Kompletnie nie mam pojęcia , jak zrobić na pulpicie ubuntu 11.04 , menu jak na wielu filmikach ...
Mam na myśli ładne , menu po lewej stronie ekranu z listą ustawionych przez siebie programu ... Szukam , szukam i nic nie mogę znaleźć na ten temat . Czy jest ktoś w stanie pomóc , ewentualnie wytłumaczyć mi tę kwestię ?
Z tego , co się zorientowałem , to mam klasyczne menu ubuntu . Chciałbym mieć takie , jak pokazuje ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=YTtn4PPT ... ure=relmfu - osobiście posiadam te drugie menu w filmiku.
A pytaniem moim jest , jak posiadać te 1 ?
Pozdrawiam !
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Re: UBUNTU - menu i inne ,,bajery"
Na ekranie logowania zmień sesję Ubuntu Classic na Ubuntu
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Jeśli nic nie zmieniałeś w ustawieniach to z urzędu winieneś mieć Unity, czyli to z filmiku. Najwidoczniej Twój komputer nie spełnia wymogów ...Saviox pisze: A pytaniem moim jest , jak posiadać te 1 ?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Ad1. Nie mam takiej opcji wyboru...
Ad2. Mam nowego netbooka , asus 1015pn , zainstalowałem gnome 3 i teraz ubuntu nie chce mi się włączyć ... muszę reinstalować system , ponieważ wyskakuje mi błąd :failed to load session gnome , failed to load session ubuntu - w zależności , co wybiorę...
Czyli , jak nie będzie mi działać gnome 3 , to czy jest jakaś inna alternatywa dla ulepszenia trochę systemu pod względem wizualnym ? Bo podstawowa wersja jest dość nudna ... , a chciałbym jakichś urozmaiceń . Tak więc , ponawiając , jest jakaś alternatywa?
Pozdrawiam.
Ad2. Mam nowego netbooka , asus 1015pn , zainstalowałem gnome 3 i teraz ubuntu nie chce mi się włączyć ... muszę reinstalować system , ponieważ wyskakuje mi błąd :failed to load session gnome , failed to load session ubuntu - w zależności , co wybiorę...
Czyli , jak nie będzie mi działać gnome 3 , to czy jest jakaś inna alternatywa dla ulepszenia trochę systemu pod względem wizualnym ? Bo podstawowa wersja jest dość nudna ... , a chciałbym jakichś urozmaiceń . Tak więc , ponawiając , jest jakaś alternatywa?
Pozdrawiam.
- igotit4free
- Przyjaciel
Gdzie Rzym, gdzie Krym? Jakie GNOME3? Pod Ubuntu 11.04? Ubuntu 11.04 ma Unity i coś jakby tryb zgodności o wyglądzie starego GNOME. GNOME3 z gnome-shell to w ogóle inna bajka, nie mam nawet pewności czy instalacja GNOME3 na Ubuntu 11.04 jest już odwracalna, jak ostatnio patrzyłem to w pierwszych zdaniach poradników instalacji GNOME3 było napisane, że to niszczy Unity.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Wszystko dobrze działa , piszę właśnie z ubuntu - reinstall pomógł.
Tylko sęk w tym ,że nie podoba mi się kwestia wizualna .. czy da się to jakoś zmienić ? Jakimiś dodatkami , nakładkami czy czymś w tym stylu , co nie niszczy unity ?
Tylko sęk w tym ,że nie podoba mi się kwestia wizualna .. czy da się to jakoś zmienić ? Jakimiś dodatkami , nakładkami czy czymś w tym stylu , co nie niszczy unity ?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
netbook ma 2 karty graficzne i pewnie dlatego takie problemy, spróbuj http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1677780
A w czym ma to dokładniej pomóc ?
Właściwie to chyba zrezygnuję z gnome 3 , wolę próbować z jakimiś nakładkami graficznymi , są takie ?
Właściwie to chyba zrezygnuję z gnome 3 , wolę próbować z jakimiś nakładkami graficznymi , są takie ?
- Althorion
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Ile razy Ci trzeba napisać, że Ubuntu 11.04 NIE korzysta z GNOME'a 3, tylko Unity?
Są, rzecz jasna inne docki, pozwalające uzyskać podobny efekt, takie jak AWN na przykład. Jednak one też wymagają kompozytowości, której Twój komputer nie obsługuje, z powodów wymienionych przez heliodora2. Spróbuj skorzystać z informacji z jego linka.
Są, rzecz jasna inne docki, pozwalające uzyskać podobny efekt, takie jak AWN na przykład. Jednak one też wymagają kompozytowości, której Twój komputer nie obsługuje, z powodów wymienionych przez heliodora2. Spróbuj skorzystać z informacji z jego linka.
„Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie dobro czyni.”