ELAN smart-pad ASUS K52JU

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Tzu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Architektura: x86_64

ELAN smart-pad ASUS K52JU

Post autor: Tzu »

Cześć,

Planuję się przesiąść na linuxa, odpaliłem LIVE CD, wrażenia super. Jednak jest mały problem, który praktycznie uniemożliwia mi zainstalowanie ubuntu - touchpad. Ma funkcje, które dla mnie są niezbędne typu otwieranie nowego odnośnika stukając dwoma palcami, przewijanie dwoma palcami. Niestety to nie działa, znalazłem ten topic (viewtopic.php?f=139&t=149887) i podejrzewam, że jest to ten sam touchpad jednak wolę się upewnić czy to rozwiązanie również mi pomoże. Z góry dziękuje za pomoc :)
zovalik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Re: ELAN smart-pad ASUS K52JU

Post autor: zovalik »

Powinno zadziałać. Próbuj (oczywiście nie na Live tylko na zainstalowanym systemie).
Awatar użytkownika
shani
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: shani »

A ja ze swojej strony chcialem tylko dodac ze funkcje typu przewijanie dwoma palcami to ustawia sie w opcjach .. ymmm to znaczy ja uzywam Kubuntu, ale na pewno gdzies tam tez jest w Ubuntu. Co do stukania dwoma palcami w celu otworzenia nowego odnosnika to nie uzywalem tego ale wydaje mi sie ze chyba tez gdzies tam sie to wlacza. No i tak jak powiedzial przedmowca, probuj na zainstalowanym systemie.
zovalik
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Post autor: zovalik »

Włącza się to w opcjach ale najpierw sprzęt musi być poprawnie wykryty a w tym przypadku tak nie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”