Z tego co wiem, to zwolennicy optymalizacji, korzystają np z Gentoo. Ubuntu nie jest zgodne z Twoją polityką potrzebMonaLu pisze:Chodzi o to, żeby się nie uruchamiał na starcie, bo wiadomo, że to go spowalnia, a skoro nie mam zamiaru BT używać w danej sesji, to po co czekać dłużej? Ja jak kolega widex, jestem minimalistką i gorącą zwolenniczką otymalizacji
Testujemy 12.04 LTS Precise
- Linuxoholic
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Testujemy 12.04 LTS Precise
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
Linuxoholic pisze:Z tego co wiem, to zwolennicy optymalizacji, korzystają np z Gentoo. Ubuntu nie jest zgodne z Twoją polityką potrzebMonaLu pisze:Chodzi o to, żeby się nie uruchamiał na starcie, bo wiadomo, że to go spowalnia, a skoro nie mam zamiaru BT używać w danej sesji, to po co czekać dłużej? Ja jak kolega widex, jestem minimalistką i gorącą zwolenniczką otymalizacji
Z Gentoo korzystają ludzie którzy nie mają co robic z czasem Juz nie mowiac o tym, ze zły dobór komponentów przy instalacji i konfiguracji Gentoo moze przyniesc odwrotny skutek
- Czeslavus
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
mp4 najładniej odtwarza mplayer. Jak go dodać do listy "Otwórz innym programem". W 10.10 można było wpisać słownie, a tu lipa ... tylko z terminala "mplayer film.mp4"?
------------------------------------------
Pozdrawiam
Czeslavus
Pozdrawiam
Czeslavus
- Foka0111
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
To dodatkowych kilka watów energii,poza tym skoro nie używam i ( w moim przypadku) wyłączam guzikiem na obudowie lapka (nie mylić z wyłączeniem bądź włączeniem w tym wypadku wifi) komendamiShimmy pisze:Demon Bluetooth nie ma dużego znaczenia w spowalnianiu systemu, więc nie wiem po co wyłączać..
sudo modprobe iwlagn
sudo rmmod iwlagn
to chcę,żeby po uruchomieniu systemu było tak samo.
w ubu 10.04 bawiłem się w jakieś skrypty,w końcu przez jupitera udało mi się to ogarnąć,potem kubu 11.04 już pamiętało,kubu 11.10 to samo co ubu 10.04 coś namieszali i teraz (kubu 12.04) jest spoko
Po to są guziki na budzie kompa bądź skróty Fn +
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: Unity
Wielu producentów w swej genialności daje jeden pstryczek od BT i WiFi...Foka0111 pisze:To dodatkowych kilka watów energii,poza tym skoro nie używam i ( w moim przypadku) wyłączam guzikiem na obudowie lapka (nie mylić z wyłączeniem bądź włączeniem w tym wypadku wifi) komendamiShimmy pisze:Demon Bluetooth nie ma dużego znaczenia w spowalnianiu systemu, więc nie wiem po co wyłączać..
sudo modprobe iwlagn
sudo rmmod iwlagn
to chcę,żeby po uruchomieniu systemu było tak samo.
w ubu 10.04 bawiłem się w jakieś skrypty,w końcu przez jupitera udało mi się to ogarnąć,potem kubu 11.04 już pamiętało,kubu 11.10 to samo co ubu 10.04 coś namieszali i teraz (kubu 12.04) jest spoko
Po to są guziki na budzie kompa bądź skróty Fn +
Ostatnio zmieniony 04 maja 2012, 00:12 przez keczus, łącznie zmieniany 1 raz.
- MonaLu
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
Ojej, a już się napaliłam. Wprawdzie zastanawiałam się nad Debianem, ale stwierdziłam, że jednak jestem zbyt nerwowa na instalowanie ciągle czegoś, bo chce zrobić coś, no i Ubuntu ma jednak dobrze rozwinięty system samopomocy.Shimmy pisze:Z Gentoo korzystają ludzie którzy nie mają co robic z czasem Juz nie mowiac o tym, ze zły dobór komponentów przy instalacji i konfiguracji Gentoo moze przyniesc odwrotny skutekLinuxoholic pisze:Z tego co wiem, to zwolennicy optymalizacji, korzystają np z Gentoo. Ubuntu nie jest zgodne z Twoją polityką potrzebMonaLu pisze:Chodzi o to, żeby się nie uruchamiał na starcie, bo wiadomo, że to go spowalnia, a skoro nie mam zamiaru BT używać w danej sesji, to po co czekać dłużej? Ja jak kolega widex, jestem minimalistką i gorącą zwolenniczką otymalizacji
No u mnie akurat nie ma żadnego, ale jak dużo nie siorbie, to niech już będzie, faktycznie jak musiałam go uruchomić, to trzeba było się namachać, bo raz jeden nie działał, raz drugi, potem trzeba było coś w konsoli wpisywać... Uff, a teraz to nawet go jeszcze nie przetestowałam tak po prawdzie.keczus pisze: Wielu producentów w swej genialności dali jeden pstryczek od BT i WiFi...
- etmoon
- Sędziwy Jeż
Mam dwa duże zastrzeżenia do Unity:
1.czasami, aby zobaczyć listę połączeń w ikonce muszę się ponownie zalogować do systemu( wyświetla mi tylko informacje o dostępności sieci)
2. aby ujrzeć okno pidgina muszę go wyłączyć i włączyć ponownie( później już okno widać ).
To na tyle z tygodniowego użytkowania Unity. Na razie średnio to wygląda.
1.czasami, aby zobaczyć listę połączeń w ikonce muszę się ponownie zalogować do systemu( wyświetla mi tylko informacje o dostępności sieci)
2. aby ujrzeć okno pidgina muszę go wyłączyć i włączyć ponownie( później już okno widać ).
To na tyle z tygodniowego użytkowania Unity. Na razie średnio to wygląda.
-
- Przyjaciel
12.04 jest już wydane. Testy się skończyły. Pora się zabrać za rozwiązywanie usterek...
Temat zamykam.
Temat zamykam.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.