.minecraft - Błąd z Home niewidzialny folder którego usunąć nie można

Gry, które działają natywnie na Linuksie.
Awatar użytkownika
CreX
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10

.minecraft - Błąd z Home niewidzialny folder którego usunąć nie można

Post autor: CreX »

No więc tak chce sobie pograć w minecraft jednak gdy go updatuję to nie chodzi. Jak chce dodać folder w home .minecraft to screen
http://pokazywarka.pl/jadsj5/ i ten plik zmienia się na unitled folder O CO W TYM BUJA :D :confused:
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Re: .minecraft-Błąd z Home niewidzialny folder którego usunąć nie można

Post autor: mario_7 »

Pierwsza sprawa - masz nie w pełni spolszczony system i dlatego komunikat jest po angielsku.
Druga - katalogi i pliki z kropką na początku są traktowane jako ukryte i żeby je zobaczyć trzeba nacisnąć Ctrl+h
Komunikat jasno informuje, że w Twoim katalogu domowym już jest katalog o nazwie .minecraft i nie może innemu katalogowi nadać takiej samej nazwy.
Awatar użytkownika
CreX
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: .minecraft-Błąd z Home niewidzialny folder którego usunąć nie można

mario_7 pisze:Pierwsza sprawa - masz nie w pełni spolszczony system i dlatego komunikat jest po angielsku.
Druga - katalogi i pliki z kropką na początku są traktowane jako ukryte i żeby je zobaczyć trzeba nacisnąć Ctrl+h
Komunikat jasno informuje, że w Twoim katalogu domowym już jest katalog o nazwie .minecraft i nie może innemu katalogowi nadać takiej samej nazwy.
wiem już to przed wejściem na forum to odkrylem ale thx nie dawno się dowiedziałem
ale jak chce update minecraft zrobić to mi się plik lwjgl.jar przy update nie chce ściągnąć a zatym nic się nie ściąga
Awatar użytkownika
rom
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Re: .minecraft - Błąd z Home niewidzialny folder którego usunąć nie można

Post autor: rom »

Możesz u kogoś pobrać sobie od nowa launcher i zalogować się do gry. Zainstaluje wszystko od nowa. Potem pliki przenieś na swój komputer.
Ja tak robiłem kiedy przez kilka tygodni nie miałem Internetu, a chciałem już mieć wersję 1.8.
Awatar użytkownika
CreX
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

rom pisze:Możesz u kogoś pobrać sobie od nowa launcher i zalogować się do gry. Zainstaluje wszystko od nowa. Potem pliki przenieś na swój komputer.
Ja tak robiłem kiedy przez kilka tygodni nie miałem Internetu, a chciałem już mieć wersję 1.8.
próbowałem mam linux obok windows 7 :) ale windows 7 nie lubie bo to gówno bez zabezpieczeń
Awatar użytkownika
baserone
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: baserone »

Pełną wersje aktualizujesz normalnie tak :
Pobierasz

Kod: Zaznacz cały

https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft.jar
Usadawiasz na pulpicie, właściwości, uprawnienia, zezwolenie na wykonanie pliku jako programu[zaznacz], zapisz
PPM, uruchom za pomocą OpenJDK[JAVA]
Przy logowaniu klikasz ''Options'' i Force Update i się logujesz wykonuje ci aktualizacje gry.
Kiedyś nie byłem pewny co do Linuxa teraz linux ponad wszystko :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Linuksowe”