Problem z gnome power manager- wyłącza laptopa

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
herrbob
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Problem z gnome power manager- wyłącza laptopa

Post autor: herrbob »

Witam. Mam problem od niedawna zainstalowałem Ubuntu 11.04, wcześniej miałem 10.04?? (dokładnie nie pamiętam). Mam trochę padniętą baterię w lapku tzn pojemność 37% (ale trzyma jeszcze ok 2godzin). I teraz problem jest taki że po odłączeniu zasilania wyskakuje informacja o niskim poziomie baterii i laptop sie wyłącza bo takie jest ustawienie. Na poprzednim Ubuntu udało mi się ten problem usunąć poprzez odznaczenie jakiejś opcji w gnome power manager. Tu niestety to nie działa. Znacie jakieś sposoby na zlikwidowanie tego problemu?? Sam komunikat o baterii nie przeszkadza tylko chodzi o to żeby laptop nie podejmował żadnej akcji po odłączeniu zasilania.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2011, 22:00 przez herrbob, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
k2cl
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86

Re: Problem z baterią laptop

Post autor: k2cl »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

-- 13 gru 2011 10:49 --

Może jednak zajrzysz do regulaminu? podejście kolejne:

Zmień tytuł tematu na zgodny z REGULAMINEM
Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”