[PROBLEM] Nie działają filmy na You Tube w Operze, Firefoxie w Chrome jest OK
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 22.10
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[PROBLEM] Nie działają filmy na You Tube w Operze, Firefoxie w Chrome jest OK
Witam
Od ponad dwóch lat używam UBUNTU, generalnie jestem bardzo zadowolony sam się aktualizuje i instalacja prosta.
Od wczoraj nie działa YouTube, strona się ładuje ale nie działa odtwarzanie filmów nie wiem czy to coś po aktualizacji się poprzestawiało.
I mam jeszcze jedno pytanie czy muszę przeinstalować UBUNTU aby używać wersji 11.40 czy to się samo aktualizuje.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Piotr
Od ponad dwóch lat używam UBUNTU, generalnie jestem bardzo zadowolony sam się aktualizuje i instalacja prosta.
Od wczoraj nie działa YouTube, strona się ładuje ale nie działa odtwarzanie filmów nie wiem czy to coś po aktualizacji się poprzestawiało.
I mam jeszcze jedno pytanie czy muszę przeinstalować UBUNTU aby używać wersji 11.40 czy to się samo aktualizuje.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Piotr
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2012, 10:48 przez sapphir, łącznie zmieniany 2 razy.
www.eliaszltd.com
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Problem z YouTube :-(
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Ale w tajemnicy Ci powiem, że samo się nie zaktualizuje. Co i jak należy zrobić - znajdziesz na forum... Wystarczy poszukać...
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Nie wiem, czy to tajemnica, czy też nie, ale mógłbyś podać, z jakiej to przeglądarki korzystasz. Forumowa wróżka zajęta jest malowaniem jajek...sapphir pisze: Od wczoraj nie działa YouTube, strona się ładuje ale nie działa odtwarzanie filmów nie wiem czy to coś po aktualizacji się poprzestawiało.
Na forum panuje zasada:sapphir pisze: I mam jeszcze jedno pytanie czy muszę przeinstalować UBUNTU aby używać wersji 11.40 czy to się samo aktualizuje.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Ale w tajemnicy Ci powiem, że samo się nie zaktualizuje. Co i jak należy zrobić - znajdziesz na forum... Wystarczy poszukać...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 22.10
- Kontakt:
Re: Problem z YouTube :-(
Wczoraj zauważyłem że na Google Chrome jest OK i You Tube działa.
Na Firefoxie i Operze lipa nie działa, z tego co zdążyłem się zorientować to problem jest chyba z Adobe Flash Player.
Ale co się stało ?
Na Firefoxie i Operze lipa nie działa, z tego co zdążyłem się zorientować to problem jest chyba z Adobe Flash Player.
Ale co się stało ?
www.eliaszltd.com
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: [PROBLEM] Nie działają filmy na You Tube w Operze, Firefoxie w Chrome jest OK
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Zmień tytuł tematu na zgodny z REGULAMINEM
Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Zwróć uwagę głównie na słowa, których używasz
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Re: [PROBLEM] Nie działają filmy na You Tube w Operze, Firefoxie w Chrome jest OK
Jeśli pod chrome działa użyj
Nie jestem pewien co do lokalizacji libflashplayer.so w przypadku chrome ponieważ go nie używam udało mi się wygooglować taką lokalizację
Kod: Zaznacz cały
sudo cp /opt/google/chrome/plugins/libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins/
- 123wilk
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
Dla opery, wpisz w pasku adresu opera:plugins i wyświetli ci zainstalowane pluginy jak niema tam flasha to zrób tak, włącz opere kliknij F12 i sprawdź czy masz fajkę przy obsłudze wtyczek, jak nie to kliknij, a jak masz zaznaczone to zrób tak http://get.adobe.com/pl/flashplayer/otherversions/ pobierz stąd flasha, paczka deb, zrestartuj system i powinno działać.