Witam!
Jestem świeżo upieczonym użytkownikiem Ubuntu. Od dłuższego czasu planowałem zainstalować sobie Ubuntu i dzisiaj nadszedł ten dzień. Zainstalowałem system i uruchomiłem ponownie komputer wybrałem ubuntu i włączył się. Zalogowałem się, a tu biały ekran. Szukałem odpowiedzi jak to naprawić w google, ale nic nie znalazłem. Żadna aplikacja się nie włącza jest tylko biały ekran u góry pasek z opcjami i na lewo pasek na którym nic nie ma. Oto moja specyfikacja komputera: Celeron 2.60 GHz, 768 Mb Ram, GeForce 5600 FX. Z góry dzięki. Zapomniał bym, przy pierwszym uruchomieniu Ubuntu pokazał się ekran ładowania Ubuntu, ale kiedy za drugim razem włączyłem ubuntu pojawił się czarny ekran, lampka od monitora pikała i musze poczekać z pół minuty aż nie pojawi się ekran logowania.
@Down Ubuntu Desktop 12.04 LTS 32Bit, interfejs graficzny to Unity.
@Topic, już pisze do was z ubuntu. Podczas logowania wybrałem środowisko graficzne Unity2D zamiast Unity i działa.
[Solved]Biały ekran po zalogowaniu się.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
[Solved]Biały ekran po zalogowaniu się.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 23:10 przez Hyperactiv, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Biały ekran po zalogowaniu się.
Uzupełnij swój post oraz profil o wersję Ubuntu i środowisko graficzne, które wykorzystujesz.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.