Hej,
postanowiłam zaktualizować swoje Ubu do 12.04 i niestety na razie nie jestem zadowolona. Jednym z moich problemów jest wywalanie trybu pełnoekranowego podczas oglądania filmów. Przez pierwsze kilka minut jest w porządku, następnie potem okno powraca do trybu, ale zmaksymalizowanego. Nie jest małe, ale duże z tym że widać górny i dolny pasek co mnie trochę rozprasza podczas oglądania. Restart systemu nic nie daje. Dzieje się tak zarówno na vlc jak i smplayerze. Czy ktoś zna może rozwiązanie albo wie gdzie go upatrywać?
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam.
Po aktualizacji do 12.04 - wywala pełnoekranowy na filmach
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Po aktualizacji do 12.04 - wywala pełnoekranowy na filmach
Nie wyskakują ci jakieś powiadomienia kadu network-manager czy inne??
sprawdź w logach czy w czasie tego zjawiska nie zaszło jakieś ciekawe zdarzenie
sprawdź w logach czy w czasie tego zjawiska nie zaszło jakieś ciekawe zdarzenie
Kod: Zaznacz cały
/var/log/syslog
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Po aktualizacji do 12.04 - wywala pełnoekranowy na filmach
Czegoś brakuje w temacie jaki i twojej wypowiedzi... Wywala Cię "Z" trybu pełnoekranowego, czy "DO" trybu pełnoekranowego?Martyna pisze:Jednym z moich problemów jest wywalanie trybu pełnoekranowego podczas oglądania filmów.
Popraw proszę tytuł wątku:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.