Wymiana karty graficznej NVidia na AMD

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
zxcv8
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Wymiana karty graficznej NVidia na AMD

Post autor: zxcv8 »

Zmieniłem starą kartę Nvidi na AMD 7750 HD, chciałem dać szanse AMD ale to był chyba błąd, bo jak na razie to sterowniki do niej to crap (radeon) otwarto źródłowe. Zamknięte z repo działają jeszcze gorzej, niby jest wspomaganie Open GL a nic nie działa jak powinno. Od wczoraj się męczę i nic.

Czy istnieje jakiś sprawdzony poradnik jak poprawnie zainstalować najnowsze sterowniki AMD catalyst, do najnowszej serii kart HD.

I w jaki sposób naprawić dźwięk, który psuje zintegrowana karta dźwiękowa w karcie graficznej
Awatar użytkownika
brezniew
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86_64

Re: Wymiana karty graficznej NVidia na AMD

Post autor: brezniew »

Zajrzyj tutaj:
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu
Sama wymiana karty nie powinna być problemem.
zxcv8
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86

Re: Wymiana karty graficznej NVidia na AMD

Post autor: zxcv8 »

Wreszcie mi się udało naprawić ustawienia, okazało się że wszystko wcześniej robiłem dobrze, niepotrzebnie kilka razy na różne sposoby instalowałem sterowniki, zawiniła zintegrowana z 7750 HD karta dźwiękowa która wywalała filmy oraz strony z flashem, usunąłem to dziadostwo i chyba wszystko działa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”