Ustawa hazardowa

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
pppp

Ustawa hazardowa

Post autor: pppp »

Czy w tym kraju granie u zagranicznego bukmachera jest legalne? Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja z ustawą hazardową. Może ktoś orientuje się w sytuacji bo ja nie. Znalazłem pełny dokument ustawy, ale nie chce mi się tego czytać ani szukać wpisu na temat zagranicznych buków. Jeśli chodzi o opodatkowanie wygranej u polskich buków rozumiem, że te 12% co kradną mi od wygranej jest tym podatkiem i osobiście nie muszę martwić się o jego zapłatę. Mam rację? Zamieszczam to w tym dziale bo może ktoś wie, nie chcę specjalnie tworzyć konta na innym forum.
Awatar użytkownika
zieeluu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Ustawa hazardowa

Post autor: zieeluu »

http://www.surebety.pl/teoria-zakladow- ... rdowa.html

Po przebrnięciu przez wybrane rozdziały na tej stronce nadal nie wiem czy można czy nie można grać. Skoro prawo unijne zezwala to niby można, ale jakby ktoś chciał zrobić na złość małemu graczowi i chciał go ciągać po sądach to mimo że wybronienie się z tego jest wykonalne i sądzę że nawet nie takie trudne to jednak parę zł pochłonie...

A 10% od wygranej zabierają dopiero gdy wygrana z pojedynczego zakładu przekracza ok. 2100zł jeżeli dobrze zrozumiałem :)
pppp

Post autor: pppp »

Odwiedzałem tę stronę i nie wiem co zrobić. Nie mam już ochoty chodzić po totomixie. Chciałem konto na betathome założyć, ale mam wątpliwości. Odnośnie opodatkowania wygranej to nawet jak za 2 zł postawisz to 12% obowiązuje, z tego co widziałem w totomixie i fortunie. Grałeś na betclicu, wiesz czy jest on legalny?
Awatar użytkownika
zieeluu
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Post autor: zieeluu »

Nie mam pojęcia niestety, nie bawiłem się tym
pinokio01
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: pinokio01 »

Nie wiem gram tylko lotka jak już.
Awatar użytkownika
mistrz1
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska

Post autor: mistrz1 »

Jeśli chcesz oddać swoje pieniądze rządowi, to zawsze możesz. W rozliczeniu PIT wpisujesz w inne i płacisz podatek.
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji! :) :clap:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”