Czy ze względu że flash na ubuntu nie jest rozwijany to dla bezpieczeństwa lepiej omijać gry flash?
-
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Czy ze względu że flash na ubuntu nie jest rozwijany to dla bezpieczeństwa lepiej omijać gry flash?
Konkretnie chodzi mi o takie strony z grami jak gry.pl gdzie jest masa gier flash i podobno zdarzają się wirusy we flashu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Inne
- Kontakt:
Re: Czy ze względu że flash na ubuntu nie jest rozwijany to dla bezpieczeństwa lepiej omijać gry flash?
Adobe wydaje poprawki bezpieczeństwa do Flasha pod Linuksa. Możesz też korzystać z Google Chrome, gdzie Google dba o nowe wydania flasha (działające tylko dla tej przeglądarki).
-
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Unity
Re: Czy ze względu że flash na ubuntu nie jest rozwijany to dla bezpieczeństwa lepiej omijać gry flash?
Czyli mogę bezpiecznie wchodzić na gry flash... czy czy to ci pisałeś o google chrome tyczy się też chronium które jest dostępne w repo ubuntudRaiser pisze:Adobe wydaje poprawki bezpieczeństwa do Flasha pod Linuksa. Możesz też korzystać z Google Chrome, gdzie Google dba o nowe wydania flasha (działające tylko dla tej przeglądarki).
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Inne
- Kontakt:
Możesz bezpiecznie wchodzić, o ile Adobe/Google nadążają z update'ami
(działa to tak samo dobrze/źle jak pod Win/Mac). Plugin niestety nie jest dystrybuowany na Chromium - aczkolwiek są sposoby na odpalanie Chromium z wtyczką od Google (ale że wymagają zainstalowania Chrome, to korzyść nie jest zbyt duża).

Nawet jakbyś złapał wirusa na Linuxie, czego jeszcze nie widziałem to niby co miało by się stać? Spali się CPU, skasuje partycję, ? Raz na czas powinno wystarczyć przeszkanowanie systemu hdd ClamTK.gg21053443 pisze:Konkretnie chodzi mi o takie strony z grami jak gry.pl gdzie jest masa gier flash i podobno zdarzają się wirusy we flashu