ethanak pisze:chyba cie pociapało... jaką binarkę z pythona?
Przepraszam jeśli się mylę ale z całym szacunkiem chyba literki rozróżniam na przykładzie GTK File Splitter :
Labels
file, split, python, pygtk, gtk, glade, linux
It requires Python, GTK and Glade, which come with default install on several Linux distros (ie. Ubuntu), but can even run on MS Windows (with GTK and Python installed).
no i autor zrobił binarkę z możliwością instalacji więc można :]
http://code.google.com/p/gtkfilesplitte ... 3_i386.deb
Nie znam się na programowaniu ale widzę , że autor w Pythonie programował i zrobił z tego binarkę to czemu by nie zrobić z LanTransfer ? Z pewnością by to było wygodniejsze ( nawet w wersjach testowych ) niż instalować coś czego nie potrzebuję czyli całe środowisko programistyczne Python .
to tak jak by porównać do instalacji systemu Ubuntu . Jak instalujesz i chcesz mieć tylko Gnome ( bo tylko z niego będziesz korzystał ) to po jakiego grzyba zapychać system dodatkowo XFCE , LXDE , KDE , WM , itp ... wszystkim na raz !
Tak samo ja nie programuje więc nie chcę instalować całego środowiska programistycznego by tylko zobaczyć sobie program i ew. go używać .
Jeśli negujecie to co ja sugeruję no to przykro mi ale wg. Was pojęcie Linux Ubuntu to myśl inna niż " System dla Każdego " wg. Was to " System tylko dla zaawansowanych programistów " skoro nawet wersji testowych programów z łatwością dla ogółu nie można uruchomić tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić itp .
Więcej w tej kwestii nie powiem bo widzę uparci jesteście i nie dopuszczacie chętnych by zobaczyli jak dany program wygląda i działa by mogli i zwykli ludzie skomentować !
Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.