Myunity na ubuntu 13.10

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
krzychuqn
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 24.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Myunity na ubuntu 13.10

Post autor: krzychuqn »

Instalował ktoś myunity na ubuntu 13.10? bo oczywiście w repozytoriach nie ma... w nich nic nie ma ale nie o tym chciałem pisać...

W rezpozytoriach nie ma to dodałem źródło ppa od ubuntu 11.10, niestety file not found... a przy ręcznęj próbie instalacji paczki tar.gz polecenie make nie przechodzi.

Kod: Zaznacz cały

$ sudo make
gbc2 -a -t -p .
make: gbc2: Polecenie nie znalezione
make: *** [build] Błąd 127
Jestem również otwarty na alternatywne programy do konfiguracji unity... nie znam żadnego bo dopiero teraz przesiadłem się z gnome. Polecacie coś?
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: Myunity na ubuntu 13.10

Post autor: bear7 »

krzychuqn pisze:myunity na ubuntu 13.10?
Projekt niewspierany od kwietnia 2012. Zatem chybiony pomysł.
krzychuqn pisze:W rezpozytoriach nie ma to dodałem źródło ppa od ubuntu 11.10, niestety file not found...
Dodawanie niekompatybilnych repozytoriów, to akurat głupi pomysł.
krzychuqn pisze: Jestem również otwarty na alternatywne programy do konfiguracji unity...
Rozsądne rozwiązanie. Sprawdź Ubuntu Tweak i Unsettings. Sam nie korzystam, bo nie mam potrzeby, więc się nie wypowiem. W domyślnych repozytoriach ich nie ma, ale tutaj znajdziesz, gdzie ich szukać: viewtopic.php?f=142&t=169868.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
maniu1993
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Kontakt:

Re: Myunity na ubuntu 13.10

Post autor: maniu1993 »

krzychuqn pisze:Jestem również otwarty na alternatywne programy do konfiguracji unity... nie znam żadnego bo dopiero teraz przesiadłem się z gnome. Polecacie coś?
Sprawdź Unity Tweak Tool. Znajduje się w domyślnych repozytoriach systemu ;).
Notebook ASUS X54HR | CPU: Intel Pentium B940 @ 2.00GHz × 2 | GPU: ATI RADEON HD7470M @ 1GB | 4GB RAM | 512GB HDD | Ubuntu 13.10 64bit + kernele Ext'73
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”