[SOLVED]LibreOffice błąd przy uruchomieniu. Error while reinstalling all previously deployed packages of context user

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
007arek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

[SOLVED]LibreOffice błąd przy uruchomieniu. Error while reinstalling all previously deployed packages of context user

Post autor: 007arek »

Mam problem z LibreOffice po aktualizacji Ubuntu z 13.04 na 13.10. Nie mogę otworzyć żadnych dokumentów- pojawia się błąd:"Error while reinstalling all previously deployed packages of context user". Wersja LibreOffice to 4.1.3. Nie pomogło usunięcie i ponowna instalacja. Jakieś porady jak to rozwiązać?
Ostatnio zmieniony 08 lis 2013, 00:20 przez igotit4free, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Dodałem komunikat błędu.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: LibreOffice błąd przy uruchomieniu.

Post autor: igotit4free »

Pierwszy wynik z Google? Opis pasuje, okoliczności pasują ...
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
007arek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: LibreOffice błąd przy uruchomieniu. Error while reinstalling all previously deployed packages of context user

Post autor: 007arek »

Czytałem ten post wcześniej. Myślałem że odinstalowanie z opcją purge usunie pliki konfiguracyjne w .config. Myliłem się a wystarczyło usunąć libreoffice w tym katalogu. Mój błąd.

Należy usunąć katalog libreoffice w .config, ewentualnie potem reinstalować aplikację.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2013, 00:19 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Złączyłęm dwa posty w jeden, zawierający rozwiązanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Biuro”