[solvet] VPS Ubuntu 12.04 Server minecraft - scrypt.sh

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
ati81
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86_64
Kontakt:

[solvet] VPS Ubuntu 12.04 Server minecraft - scrypt.sh

Post autor: ati81 »

Witam wszystkich .
Mam taki problem walczę z tym już od kilku tygodni szukam po internecie i nie mogę sam sobie poradzić .
Mianowicie chodzi o to posiadam server ubuntu 12.04 vps na tej maszynie mam 1 server minecraft 1.7.2 ,
chce zrobić 2 razy na dobę samodzielny jego restart do zwolnienia pamięci ram i od lagowania server.
Do restartu mam plugin , w nim ustawiam godziny np -12.00 i 24.00 to nie problem, schody zaczynają się
przy napisaniu scryptu start.sh który by po wyłączeniu się servera startował samodzielnie.

przykladowy scrypt

Kod: Zaznacz cały

#!/bin/sh
SERVER_PATH=~/server
SCREEN_NAME=mcraft
MEMORY=1024

if [ -e $SERVER_PATH/*.log.lck ]
then

echo "Resetting Server in 30 seconds..."
   screen -S $SCREEN_NAME -X stuff "`printf "say Server resetting in 30 seconds\r"`"; sleep 20
   echo "Resetting Server in 10 seconds..."
   screen -S $SCREEN_NAME -X stuff "`printf "say Server resetting in 10 seconds\r"`"; sleep 10
   echo "Resetting server...."
   screen -S $SCREEN_NAME -X stuff "`printf "stop\r"`"; sleep 5
fi

echo "Launching server..."
screen -dmS $SCREEN_NAME java -Xmx${MEMORY}M -Xms${MEMORY}M -Djava.net.preferIPv4Stack=true -jar $SERVER_PATH/Minecraft_Mod.jar nogui
echo "We are up and running. Have fun playing this crappy graphics game with your state of the art computer......"
lokalizacja servera jest taka

/home/gra/server
silnik servera spigot-1.7.2-R0.1-SNAPSHOT.jar komenda na start servera

screen java -Xmx12G -Xms10G -jar spigot-1.7.2-R0.1-SNAPSHOT.jar
I tu moje pytanie/prośba ,znalazła by się jakaś osoba co to ogarnia i mogła by mi napisać albo jak dziecku wyjaśnić jak mam to napisać . Dziękuje za zainteresowanie tematem i każda pomoc. Pozdrawiam

-- 03 gru 2013 21:56 --

No nic , dziękuje za obszerne wypowiedzi :D Temat zamykam rozwiązałem problem ,metodą prób i błędów , Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”