Intel GMA X4500HD - sterowniki

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
kar0l
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: LXDE
Architektura: x86_64

Intel GMA X4500HD - sterowniki

Post autor: kar0l »

Witam. Mam pytanie odnośnie sterowników do GMA X4500HD. Otóż jakie są najlepsze? Jakieś od intela, czy otwarto-źródłowe, które są oryginalnie? Ewentualnie proszę o poradnik do wgrywania sterowników intel. Bardzo proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Intel GMA X4500HD - sterowniki

Post autor: igotit4free »

Masz starą kartę która nigdy nie należała do demonów wydajności. Sterowniki do niej są zawarte w kernelu i całkiem nieźle dają radę "nawet" z Unity. Nie ma potrzeby niczego wgrywać.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Awatar użytkownika
Jarni
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Kontakt:

Re: Intel GMA X4500HD - sterowniki

Post autor: Jarni »

A ja tak, kurna, powiem... Do takiej codziennej zwykłej klikaniny, internet, biuro, filmy, seriale, faktycznie nie ma potrzeby sięgać po coś więcej niż jest zaszyte w kernelu. Ale jak wessało mnie Left 4 Dead 2, to z pewną taką nieśmiałością popełniłem instalację wg poradnika:
http://www.ubuntu-pomoc.org/ubuntu-13-1 ... ler-1-0-3/
Z nieśmiałością, bo moje ostatnie kontakty z tym instalatorem skończyły się tak, że X-sy zobaczyłem dopiero po ponownej instalacji systemu.
Przyznaję, że mojej HD2000 pomogło, jest szybciej i mogę użyć wyższych rozdzielczości. Choć X4500 jest mi znana z poprzedniego laptopa i zgadzam się z igim, tej karcie nic nie pomoże.
- Tylko nadal nie wiemy, co tu robił ten gość z siekierą?
- Pewnie sie-kierował czymś!
--LU #553776
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”