Czarny ekran z myszką + brak wolnego miejsca na dysku (komunikat)

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
Adinkaw
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Unity

Czarny ekran z myszką + brak wolnego miejsca na dysku (komunikat)

Post autor: Adinkaw »

Witam, mam poważny problem z systemem Ubuntu 13.10. Mianowicie po zalogowaniu na konto administratora widzę czarny ekran z białą strzałką. Dodatkowo gdy wchodzę na konto gościa pisze mi że mam 0 wolnego miejsca na dysku (chyba błąd). Przed wystąpieniem błędu korzystałem z programu BleachBit, więc może to jest przyczyną. Tak poza tym próbowałem coś z tym zrobić za pomocą Ctrl + Alt + F1, ale niestety pisze mi, że login jest nie prawidłowy. Wpisuję ten z konta administratora. Jeśli jest jakiś inny, gdzie go można znaleźć ? Partycję systemową oraz pliki użytkownika mam zaszyfrowane. Wolne miejsce na dysku jest chyba nadpisane zerami (może z tond ten dziwny komunikat). Dodam tylko że nie zawsze przy logowaniu udaje mi się otrzymać możliwość logowania na jakiekolwiek konto. Czasami wyskakuje pomarańczowa, migająca linia w górnym rogu ekranu.
Jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem ? Mam kilka ważnych danych które chciałbym odzyskać z tego komputera dlatego standardową procedurę re instalacji chciałbym pominąć.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”