Jednoczesne brzmienie słuchawek i głośników.

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
grzegorzw125q
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04

Jednoczesne brzmienie słuchawek i głośników.

Post autor: grzegorzw125q »

Witam serdecznie. To jest mój pierwszy post na Forum.

Potrzebuję pomocy technicznej. Pytanie moje jest odwrotne od odpowiedzi na pytania zadawane w internecie.
Posiadam uszkodzone wejść frontowe audio w komputerze PC. komputer stale widzi podłączone słuchawki mimo że ich nie ma. Jak wiadomo gdy słuchawki są podłączone to nie działają głośniki. Chciałem zapytać co zrobić by działały głośniki i słuchawki jednocześnie. Na windowsie miałem taką opcję, niestety nie widzę tego na ubuntu.
Proszę też o jasny i bardzo łopatologiczny sposób tłumaczenia. W nowym środowisku jestem jeszcze dzieckiem we mgle.

Dziękuję i pozdrawiam.
TrolleY
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Jednoczesne brzmienie słuchawek i głośników.

Post autor: TrolleY »

Witaj

Zachęcam do podawania przy praktycznie każdym problemie wyników z komend wykonywanych z terminala: lspci -v oraz lsb_release -a w znacznikach CODE oraz dodawanie informacji o konfiguracji sprzętowej twojego laptopa, gdyż jak to ładnie jeden moderator uparcie ale i słusznie powtarza - z fusów nie wróżymy :)

Co do samego problemu znalazłem taki wątek:
http://askubuntu.com/questions/276170/s ... a-dv6-2170
Zobacz czy podobnie wyglądają ustawienia dźwięku u Ciebie, jak tak to być może wystarczy wyłączyć słuchawki przyciskiem zakreślonym w kółko na screenie z pierwszej odpowiedzi na zielono
Linux Mint 17 + Cinnamon (x64) / Windows 7 (x64)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”