Jak opublikować aplikację w sklepiku ubuntu
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Architektura: x86_64
Jak opublikować aplikację w sklepiku ubuntu
Napisałem prostą grę tetris 3d w SDL'u i chcę ją opublikować za darmo w sklepiku Ubuntu co mam zrobić ?
Na razie zrobiłem plik który uruchamiam klikając na niego lub komendą ./ i wszystko działa.
Pewnie będę musiał zrobić paczkę. Jeśli tak to jak się robi paczki? I czy to będzie paczka taka jak debianowa ?
I mam jeszcze pytanie jak zrobić ikonkę do mojej gry.
Na razie zrobiłem plik który uruchamiam klikając na niego lub komendą ./ i wszystko działa.
Pewnie będę musiał zrobić paczkę. Jeśli tak to jak się robi paczki? I czy to będzie paczka taka jak debianowa ?
I mam jeszcze pytanie jak zrobić ikonkę do mojej gry.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Jak opublikować aplikację w sklepiku ubuntu
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Sędziwy Jeż
Zainstalowałem to Ubuntu SDK bardzo chyba fajne jednakże zrobiłem nowy non qt projekt dodałem wszystkie pliki (wcześniej używałem g++) skompilowałem uruchomiłem i działa na tej stronce http://developer.ubuntu.com/publish/app ... lick-apps/ jest opis jak zrobić paczkę i napisane jest żeby kliknąć "Packaging tab" który jest po lewej stronie i na dole jest obrazek jak ktoś klika Publish u mnie jest długi guzik "Validate click package" gdy go kliknę pyta mnie o podanie pliku z rozszerzeniem click
na stronce jest natomiast mnóstwo pul do wypełnienia nie napisali tam jak zrobić ten plik click
jeszcze dodam że u mnie nie ma tych wszystkich pul do wypełniania
na stronce jest natomiast mnóstwo pul do wypełnienia nie napisali tam jak zrobić ten plik click
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Zawsze możesz rozważyć opcję własnego repozytorium: http://developer.ubuntu.com/publish/app ... -apps/ppa/Dreammaker pisze:Zainstalowałem to Ubuntu SDK bardzo chyba fajne jednakże zrobiłem nowy non qt projekt dodałem wszystkie pliki (wcześniej używałem g++) skompilowałem uruchomiłem i działa na tej stronce http://developer.ubuntu.com/publish/app ... lick-apps/ jest opis jak zrobić paczkę i napisane jest żeby kliknąć "Packaging tab" który jest po lewej stronie i na dole jest obrazek jak ktoś klika Publish u mnie jest długi guzik "Validate click package" gdy go kliknę pyta mnie o podanie pliku z rozszerzeniem click
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Sędziwy Jeż
już miałem jakieś spiskowe teorie ale uf sprawdziły się moje nie schizofreniczne przypuszczenia że to okno Publish u mnie wygląda inaczej ponieważ wziąłem non qt projekt wziąłem tym razem Ubuntu projekt i wszystko jest jak należy tylko że ja nie znam się na qt czy mógłby mi ktoś doradzić jak mając napisaną grę w SDL2 przenieść ją do tego projektu Ubuntu po prostu co gdzie wkleić do tego szkieletu no i trzeba będzie jeszcze dodać biblioteki ale to akturat potrafię zrobić