Ubuntu software
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Ubuntu software
Cześć
Po instalacji 16.04 zauwazyłem jedną rzecz która mnie irytuje, a która była dla mnie przydatna.
Chodzi o wyszukiwanie programów z centrum oprogramowania w dashu. Po wpisaniu jakiegokolwiek programu czy nazwy nic się nie wyświetla, unity nie przeszukuje w ogóle programów z software center, czy można coś na to poradzić ?
Po instalacji 16.04 zauwazyłem jedną rzecz która mnie irytuje, a która była dla mnie przydatna.
Chodzi o wyszukiwanie programów z centrum oprogramowania w dashu. Po wpisaniu jakiegokolwiek programu czy nazwy nic się nie wyświetla, unity nie przeszukuje w ogóle programów z software center, czy można coś na to poradzić ?
- Załączniki
-
- Zrzut ekranu z 2016-07-02 00-38-54.png
- (499.4 KiB) Nie pobierany
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 15.10
- Środowisko graficzne: LXDE
Re: Ubuntu software
Nie mam zaktualizowanego tego systemu, ale wiem o co miej, więcej chodzi sprawdź w panelu Prywatność i bezpieczeństwo, w zakładce „Wyszukaj” powinno w tedy wyszukiwać z różnych usług np. amazon
-
- Piegowaty Guziec
Dzięki za zainteresowanie.
Rozwiązałem ten problem. Okazuje się że nowe Ubuntu software nie jest zintegrowane z unity i dlatego nie pokazuje podpowiedzi.
Żeby wrócić do poprzedniego stanu rzeczy należy zainstalować Centrum oprogramowania Ubuntu
Rozwiązałem ten problem. Okazuje się że nowe Ubuntu software nie jest zintegrowane z unity i dlatego nie pokazuje podpowiedzi.
Żeby wrócić do poprzedniego stanu rzeczy należy zainstalować Centrum oprogramowania Ubuntu

- darek334
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Tak , coś tu jest na rzeczy też to zauważyłem że Ubuntu software nie działa tak sprawnie jak poprzednie.Hanzii pisze:Cześć
Chodzi o wyszukiwanie programów...
Ostatnio zmieniony 14 lip 2016, 13:36 przez darek334, łącznie zmieniany 1 raz.
- kszyhus
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Architektura: x86_64
To fakt, że nie działa do końca przyzwoicie. Zawsze można doinstalować Centrum oprogramowania Lubuntu lub Software Boutique z Ubuntu Mate, one działają poprawnie.

PC: Gigabyte H270-HD3 *** Intel i5 7600K *** 16GB RAM
Laptop: Dell Vostro 3590 *** Intel i5-10210U *** 16GB RAM