Brak komunikatu kopiowania

Przeglądarki, poczta, pakiety biurowe, prezentacje itd.
Pazura
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 16
Rejestracja: 02 wrz 2015, 10:37
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Brak komunikatu kopiowania

Postautor: Pazura » 18 kwie 2017, 09:23

Witam,
Podczas kopiowania pliku z dysku na pendrive nie pojawia się komunikat o kopiowaniu i muszę patrzeć na "System Load Indicator" kiedy skończy się kopiowania.

USB 2.0 pokazuje komunikat i leci z prędkością 100mb/s co jest niemożliwe. A w pasku widzę że dalej kopiuje.
USB 3.0 Nic się nie wyświetla.

Korzystam z :
nautilusa
nemo
krusader

Wszędzie brak komunikatu
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 6634
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: mario_7 » 21 kwie 2017, 23:22

W trybie live też tak masz?
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
Pazura
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 16
Rejestracja: 02 wrz 2015, 10:37
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: Pazura » 22 kwie 2017, 19:44

W trybie live nie było takich cyrków. Na początku była też jakaś ogromna prędkość, ale spadała do w miarę normalnej wartości. Jak sie przekopiowało to komunikat znikał.

Ogólnie dziwnie się to zachowuje, ponieważ na początku mam nawet 200mb/s i zwalnia to do 30/20, gdzie realny jest w okolicach 12 jakoś.
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 6634
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: mario_7 » 23 kwie 2017, 13:47

Problem jest od początku, czy pojawił się po jakimś czasie?
Jaką masz wersję systemu i kernela?
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
Pazura
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 16
Rejestracja: 02 wrz 2015, 10:37
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: Pazura » 25 kwie 2017, 14:02

kernel:
4.4.0-75-generic
Ubuntu 16.04.2 LTS
Teraz zauważyłem jakieś dziwne cyrki jak kopiuje na dysku hdd, który jest zamontowany w home. Prędkości dochodząca do 250mb/s.
Kiedyś takich problemów nie było. Mam te Ubuntu od wersji 14.04.
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 6634
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: mario_7 » 25 kwie 2017, 18:19

Kiedyś, czyli kiedy?
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj
Pazura
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Posty: 16
Rejestracja: 02 wrz 2015, 10:37
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: Pazura » 29 kwie 2017, 15:39

Ciężko stwierdzić, ale wydaje mi się że jeszcze na 16.04 tego błędu nie było.
Jak kopiuje z samby to prędkości i status jest pokazywany dobrze.
Awatar użytkownika
mario_7
Administrator
Administrator
Posty: 6634
Rejestracja: 30 sie 2006, 13:11
Płeć: Mężczyzna
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Brak komunikatu kopiowania

Postautor: mario_7 » 01 maja 2017, 17:06

Czy w sesji gościa też tak jest?
Czy prędkości podawane przez monitor systemu są prawidłowe?
Czytelnia - poczytaj, Google - poszukaj

Wróć do „Biuro”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości