Po 1 to
Dzięki za odpowiedź, bo widzę, że 100 wejść ale jakoś nikt nic nie wie
Wszedłem na to co piszesz:
localhost:631 ale niestety nie ma tam wskaźników poziomu atramentu. W załączniku do mojej 1 wypowiedzi jest zdjęcie jak to wygląda.
Po wejściu na localhost:631 jest tam wiele opcji lecz nic nie mogę zmienić ponieważ prosi o autoryzację/ hasło

. Nie wiem którą ? Czy mam się tam zalogować jak do Ubuntu czy hasło do Routera (bo też jest) Próbowałem i 1 i 2 i nie działa

(wszystko w domu jest w sieci domowej i łączy się
przez ten Router. Drukarka Brother łączy się ze światem
przez Router przez wi-fi)
Od chwili założenia tego wątku sam próbowałem znaleźć rozwiązanie i kombinowałem różne opcje i sterowniki. Bezskutecznie.
W Synapticu jest plik "
Ink" dzięki któremu można sprawdzać ten poziom lecz to szuka drukarki przez USB więc u mnie jej nie widzi, bo tu jest przez wi-fi. "Ink" obsługuje się w Terminalu. Nie wiem jak wskazać żeby to szukało drukarki na wi-fi
Gdy instaluję drukarkę w normalny sposób przez "+ Dodaj …" to jest tam kupa sterowników do wyboru. Niestety nie ma mojego modelu
DCP-J132W. Próbowałem już wszystkie z tam rekomendowanych dostępnych do wyboru. Drukarka na nich nie działa. I
w tym momencie nie wiem czy nie działa dlatego, że sterownik jest nie właściwy czy dlatego, że system jej nie widzi przez Router
Podczas eksperymentowania z różnymi sterownikami czasem pojawiała się zakładka z Poziomem Atramentu. I one działają ale tylko jakby przez chwilę. Więc coś takiego tam jest.
Gdy szukałem rozwiązania tematu zainstalowałem ją jeszcze raz z pliku ze strony producenta. Tym razem się udało. Drukarka działa ale teraz nie ma żadnych wskaźników Poziomu Atramentu.
Jak zrobić żeby były ?