Witam,
Jestem przyzwyczajony do pewnych kombinacji klawiszy, jednak w ostatnim czasie stało mi się czego nie umiem naprawić. Mianowicie w terminalu Tilix ctrl+alt+d tworzy nowe okienko u spodu, niestety w obecnej sytuacji ta kombinacja powoduje mi dokładnie to samo co SuperKey + d (minimalizacja wszystkich okien). Wczęsniej również miałem ustawione, że SuperKey + t otwiera mi Tilixa teraz tej kombinacji nawet nie mogę przypisać w konfiguracji skrótów.
Czy ktoś byłby tak miły i nakierował mnie co tu sie odwaliło, nadmienię że na firmowym laptopie gdzie mam tą samą wersję systemu, owy problem nie występuje.
Przemapowały mi się klawisze WindowsKey/SuperKey na ctrl+alt
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
- mario_7
- Administrator
- Wersja Ubuntu: 20.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Przemapowały mi się klawisze WindowsKey/SuperKey na ctrl+alt
Utwórz drugiego użytkownika w systemie i zaloguj się na niego - tam też jest taki problem?
Jeśli nie ma, to pytanie - jakie ustawienia związane z językiem lub układem klawiatury zmieniałeś ostatnio?
Jeśli nie ma, to pytanie - jakie ustawienia związane z językiem lub układem klawiatury zmieniałeś ostatnio?