telefon samsung z370
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
telefon samsung z370
Można jakoś przez ubuntu wgrywać pliki na telefon i kartę pamięci?
Komputer wykrywa mi telefon, ładuje się normalnie ale nie mam pojęcia jak mogę coś w nim zrobić, a oryginalne sterowniki są tylko pod win. Telefon to samsung z370.
Pozdrawiam
Komputer wykrywa mi telefon, ładuje się normalnie ale nie mam pojęcia jak mogę coś w nim zrobić, a oryginalne sterowniki są tylko pod win. Telefon to samsung z370.
Pozdrawiam
- adikpn
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 6.06
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: telefon samsung z370
Ja mam Nokię 5300 XM wykrywa mi jako karta pamięci.
jak Ci wykryje urządzenie samsung... to powinno coś być na rzeczy
Kod: Zaznacz cały
lsusb
jak Ci wykryje urządzenie samsung... to powinno coś być na rzeczy
.::Linux user #458820 Ubuntu user #18712::.
...::: Piąty element nie śpi nigdy :::...
..::Moja druga miłość VW Golf II a.k.a pyrka::..
...::: Piąty element nie śpi nigdy :::...
..::Moja druga miłość VW Golf II a.k.a pyrka::..
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Kontakt:
Mam podobne ,pytanie tylko telefon samsung sgh z170 ,po wpisaniu powyższego polecenia wykrywa mój telefon jako Qualcomm ,Inc. Wireless Modem/Phone ,próbowałem pod Bitpim ,ale tam nie działa ,co można zrobić aby wgrać na kartę pamięci w telefonie jakieś dane?
- marvin_martian
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
Posiadam Samsunga Z400, po podłączeniu przez kabel USB jest widoczny jako "Samsung Electronics Co., Ltd Z100 Mobile Phone", jednakże ubuntu nie montuje telefonu ani karty jak ma to miejsce np. przy Sony Ericssonach. Szukałem też do tego odpowiedniego softu, ale bezskutecznie, dlatego kupiłem adapter Bluetooth (20zł) i za pomocą Blueman Bluetooth Manager wgrywam pliki.
Wada - nie mogę przesyłać plików większych niż 5mb, w przeciwnym wypadku telefon automatycznie się rozłącza z kompem.
Wydaje mi się, że między z370 a z400 nie ma dużej różnicy i powinny działać podobnie.
Wada - nie mogę przesyłać plików większych niż 5mb, w przeciwnym wypadku telefon automatycznie się rozłącza z kompem.
Wydaje mi się, że między z370 a z400 nie ma dużej różnicy i powinny działać podobnie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.04
a ja mam u800 i w menu telefonu ustawiam, by przedstawiał się komputerowi jako pendrive 
polecam poszukać na googlach kodów serwisowych do telefonu, bo wiem, że 370 można z poziomu menu serwisowego ustawić by telefon działał jako adapter USB <-> SD

polecam poszukać na googlach kodów serwisowych do telefonu, bo wiem, że 370 można z poziomu menu serwisowego ustawić by telefon działał jako adapter USB <-> SD