Ostatnio zacząłem się bawić w instalacje zamkniętych sterowników do mojej karty graficznej (ATI Radeon 9600 Pro). Z samej instalacji nic nie wyszło a miałem tylko kłopot z przywróceniem systemu do poprzedniego stanu. I tu przechodzimy do sedna tematu: otóż po moich eksperymentach pisany przeze mnie tekst wyświetla się na ekranie z opóźnieniem które wcześniej nie występowało. Próbowałem ponownej konfiguracji X.org od nowa, ponownej instalacji pakietu xserver-xorg oraz innych różnych edycji konfiguracji ale nic to nie dało . Wie ktoś może jak to naprawić albo gdzie mogę dokładnie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy? Dodam jeszcze że wszelkie efekty graficzne mam usunięte. Daje tu swojego X.org'a może ktoś znajdzie tu przyczynę problemu...
Sprobuj zmienic sterownik karty graficznej z "ati" na "fglrx", ewentualnie uzyj do tego "menadzera sterownikow wlasnosciowych". Z samego xorg.conf nie wynika specjalnie, skad sie owo opoxnienie moze brac...
witam.
podłączę się do tematu.
w moim przypadku opóźnienie tego co dzieje się na ekranie w stosunku do tego co robie na klawiaturze sięga nawet kilku sekund. tyle że problem ten pojawił się już podczas instalacji, kiedy miałem wpisać hasło roota. instalacja sterowników do karty graficznej nic nie zmieniła. bardzo bym był wdzięczny za jakieś sugestie i pomoc w rozwiązaniu problemu bo na chwilę obecną z systemu (kubuntu 8.04) korzystać się raczej nieda a sam jestem zbyt w temacie zielony żeby problem rozwiązać.
@Norka - przytrzymaj klawisz SHIFT (ok 10-20 sek) i powinno wyskoczyć okno czy wyłączyć powolne pisanie. jest to opcja która się też włącza gdy nacisniesz bodajże 5x szybko klawisz shift
mnie w tym configu z x'sów brakuje tego takiego o ładowaniu dodatkowych modolow do x
ja mam u siebie tylko tyle ale wiem ze było tego więcej... poza tym popatrz w procesy przez monitor systemu czy tam się jakieś kwiatki nie robią;)