Mam ten sam problem, który pojawia się w pierwszym poście. Wszystkie inne programy odtwarzające dźwięk lub/i obraz mogły ze sobą współdziałać, ale przy odpaleniu jakiegokolwiek Flasha nie słychać dźwięku a obraz zatrzymuje się po kilku sekundach. Za to jeśli najpierw odpalę Flash, a później powiedzmy Amarok, to ostatni się wysypuje.
Na razie zmieniłem wyjściową wtyczkę w Amaroku bezpośrednio na Alsa (początkowo było ustawione na auto, a inne konfiguracje np. oss dawały ten sam problem z gryzącym się Flashem), dzięki czemu mogę jednocześnie korzystać z Amaroka i oglądać Flash.
Nie sądzę jednak, żeby można uznać to za rozwiązanie problemu, bo teraz to Amarok gryzie się z innymi programami odtwarzającymi dźwięk. Co prawda lepsze to niż na początku, ale tak zachwalane PulseAudio powinno chyba sobie lepiej z Flashem radzić.
Być może zamiast konfigurowania wtyczek wyjściowych w Amarok, lepiej byłoby skonfigurować wtyczkę Flash w Firefoxie, ale akurat ja nie jestem w stanie tego zrobić.
PS. Niestety szukajka nie odpowiada nie odpowiada na ten problem, bo przeglądam szukajkę od wczoraj wpisując praktycznie wszelkie możliwe słowa związane z problemem.
Ma ktoś na to jakieś remedium inne niż wywalanie PulseAudio albo wracanie do 7.10 ?