Wyłączanie się Ubuntu 8.10 - błąd/lag
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
Wyłączanie się Ubuntu 8.10 - błąd/lag
Zainstalowałem Ubuntu 8.10 z oficjalnej strony Ubuntu.com. Pierwsza instalacja działała bez zarzutu, ale sknociłem coś z pluginami i musiałem robić reinstalkę. Gdy wyłączałem komputer wszystko było pięknie, jednak w pewnej chwili znikł napis "UBUNTU" i pasek postępu. System przeszedł na tryb tekstowy. Dopiero po minucie zobaczyłem informacje o zakańczaniu głównego procesu i system się zamknął.
Mógłby mi ktoś pomóc. Gdy używałem UBUNTU 8.04 komputer wyłączał się błyskawicznie.
Mógłby mi ktoś pomóc. Gdy używałem UBUNTU 8.04 komputer wyłączał się błyskawicznie.
- EF
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Wyłączanie się Ubuntu 8.10 - błąd/lag
A co jest napisane w trybie tekstowym zanim komputer się wyłączy ?
Chakra Linux user.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 9.10
- Kontakt:
wydaje mi się, że to może być ten sam problem, co tutaj:
viewtopic.php?t=86955&highlight=alsa
btw gratuluje dobrze dobranych słów kluczowych. każdy kto pisze w tym dziale ma 'problem', który dotyczy 'ubuntu'. z 'berylem' i 'compizem' to raczej nie ma nic wspólnego. w dodatku nie istnieje coś takiego jak 'uNsplash'...
viewtopic.php?t=86955&highlight=alsa
btw gratuluje dobrze dobranych słów kluczowych. każdy kto pisze w tym dziale ma 'problem', który dotyczy 'ubuntu'. z 'berylem' i 'compizem' to raczej nie ma nic wspólnego. w dodatku nie istnieje coś takiego jak 'uNsplash'...
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
Na ekranie widać informacje o "zabijaniu" procesu góownego, ale ten temat rozjaśnił moje problemy, system działa normalnie.
- aki_chan
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.10
To ja mam ciekawiej, przy wyłączaniu systemu ( pomijam już problem z ALSĄ
) ale włącza mi się brzęczyk systemowy i zaczyna piszczeć cały czas dźwiękiem ciągłym aż się komputer nie wyłączy ???? przy 8.04 nigdy tego fenomenu nie miałam.