Witam.
Czy może ktokolwiek orientuje się, lub po prostu wie, w jaki sposób osiągnąć efekt przeźroczystego tła dla ikony Audacious znajdującej sie w obszarze powiadomień, tzw. status ikon ? Widziałem na kilku screenshotach iż jest to możliwe, lecz szukając jednoznacznej odpowiedzi, nie znalazłem takowej. Mam włączoną przeźroczystość paneli Gnome i ta ikonka, a raczej jej tło w tym momencie prezentuje się wulgarnie. Z drugiej strony nie chcę jej usuwać, gdyż jest bardzo wygodnym narzędziem sterującym.
Obecnie mam taką (czarne tło ikony) w obszarze powiadomień: http://www.wbv.pl/view-456_pulpit1.png
a chciałbym uzyskać taki efekt: http://www.wbv.pl/view-140_pulpit2.jpg
audacious-przeżroczyste tło ikony powiadomienia
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Odp: audacious-przeżroczyste tło ikony powiadomienia
Mam taki sam problem i szukalem rozwiazania - nic
Wie ktos jak to rozwiazac???
Wie ktos jak to rozwiazac???
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Witam.
Czy ktoś wie jak dodać audaciousa do panelu powiadomień tak żeby ikona się pojawiała po uruchomieniu? Chodzi mi o takie zachowanie jak po urochomieniu kadu.
Czy ktoś wie jak dodać audaciousa do panelu powiadomień tak żeby ikona się pojawiała po uruchomieniu? Chodzi mi o takie zachowanie jak po urochomieniu kadu.
- pbrw
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 17.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Stary temat ale odświerze
Aby Audacious był w obszarze powiadomienia należy włączyć w opcjach w zakładce wtyczki -> Ogólne -> Status Icon.
Natrafiłem na ten temat bo sam szukałem takiej opcji

Natrafiłem na ten temat bo sam szukałem takiej opcji