Przekierowywanie portow Apache2
- endr1u
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Przekierowywanie portow Apache2
Mam problem z serwerem apache2 mianowicie. Mam dwa komputery polaczone ze soba kablem, na jednym mam ubuntu na drugim zas windowsa XP z ktorego udostepniam sobie internet na ubuntu. Wszystko ladnie chodzi do momentu gdy chce otworzyc swoj serwer www na ubuntu. Dodam, ze apache2 mam zainstalowane na ubuntu lecz gdy wpisuje adres ip neostrady ktory pobieram z windowsa XP wtedy nie znajduje mi zadnej strony.
Mysle, ze przyczyna moze lezec w portach. Czy ktos orietuje sie w jaki sposob moge przekierowac porty (chyba tutaj chodzi o port 80) z windowsa XP na Ubuntu? zeby apache korzystal z internetu na XP? Mysle ze dosc dosadnie naswietlilem problem?
Jezeli chcecie jakies wyniki urzadzen lub cos w tym rodzaju, prosze pytac. Thks z gory.
Mysle, ze przyczyna moze lezec w portach. Czy ktos orietuje sie w jaki sposob moge przekierowac porty (chyba tutaj chodzi o port 80) z windowsa XP na Ubuntu? zeby apache korzystal z internetu na XP? Mysle ze dosc dosadnie naswietlilem problem?
Jezeli chcecie jakies wyniki urzadzen lub cos w tym rodzaju, prosze pytac. Thks z gory.
W drodze do doskonałości (;
- MrRobby
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Odp: Przekierowywanie portow Apache2
To pytanie nie na to forum
Ale dobrze myślisz. Musisz przekierować porty z Win ma Ubuntu. Najlepiej do takich celów kupić sobie router i wtedy się bawić. Jeśli nie masz kaski to proponuje poszukać w sieci "windows xp przekierowanie portów" czy coś podobnego

Pozdrawiam MrRobby
BTC: 1AVuTQRLNC2Ut2cd2pekWXZhhc1rzBbXNr
LTC: Lei3u3qCTaHrBnabG6VugeUeTVn8TsLTXe
- endr1u
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 8.10
- Kontakt:
Hm czy to jest zly dzial to nie wiem (:. Ustawilem w windowsie przekierowywanie protokolu 80, niestety teraz w ogole nie wyszukuje mi na drugim komputerze stron ktore umieszczam w var/www nie wiem dlaczego. Moze problem tkwi w ustawieniach apache'a? moze tam sie cos ustawia z portami gdy internet pochodzi z innego zrodla tj. router'a drugiego komputera?
W drodze do doskonałości (;
- MrRobby
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Nic się nie konfiguruje w apachu. Jeśli masz włączonego firewalla to musisz tylko odblokować 80 oraz 443 jeśli korzystasz z httpsendr1u pisze:Hm czy to jest zly dzial to nie wiem (:. Ustawilem w windowsie przekierowywanie protokolu 80, niestety teraz w ogole nie wyszukuje mi na drugim komputerze stron ktore umieszczam w var/www nie wiem dlaczego. Moze problem tkwi w ustawieniach apache'a? moze tam sie cos ustawia z portami gdy internet pochodzi z innego zrodla tj. router'a drugiego komputera?
Pozdrawiam MrRobby
- infomaniak
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
przekieruj port i dodaj do w firewalu windy (zapora ogniowa czy jakoś tak) jako otwarty. albo wyłącz zaporę i sprawdź czy śmiga.
Registered Linux User # 469143.
Registered Ubuntu User # 25916
Registered Ubuntu User # 25916