To nie jest problem bo chodzi, ale rzucam temat, Poprzednio po wysłaniu wiadomości ta nie wyświetlała mi się w oknie - wysyłało, ale to okienko z wiadomościami otrzymanymi i wysłanymi nie działało.
1. Najpierw zainstalowałem Internet Explorer 6 przez winetrick - stworzyłem oddzielny wineprefix, ie6 obsługuje tam flasha
2. Zainstalowałem Gadu Beta
3. Chyba działa bez istotnych błędów, chwilowo mi się nie zawiesilo, a pod kde 4.2 znika mi czasem ikonka w trayu, ale przestrzeń dla niej jest i można zminić status i przywołać okno kontaktów.
Reszty nie testowałem piszcie co jest nie tak i jakie macie obejścia problemów.
Odpaliłem Gadu Beta przez IE6 (winetrick) - chodzi!
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Odp: Odpaliłem Gadu Beta przez IE6 (winetrick) - chodzi!
Po co ci gg pod linuksem, masz kadu. Chyba że lubisz reklamy...
- rafaloo
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Openbox
- Architektura: x86_64
gratuluje sukcesu 
ja obszedłem wszystkie twoje problemy...zainstalowałem ekg

ja obszedłem wszystkie twoje problemy...zainstalowałem ekg

Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW. Niech inni na tym skorzystają.
Inny OS Gentoo/Debian/*BSD
Inny OS Gentoo/Debian/*BSD
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Mam problem z kadu - wersja 0.6.5.0 (0.6.5.1 jest) często się wiesza 5 lutego 2009 nie chodzi wogóle właściwie. Od biedy teraz działa ta beta - zanim się połączy trochę czasu mija ale się łączy a kadu wogóle już.
Dlatego zainstalowałem gg beta - prawdopodobnie będzą mi działać rozmowy głosowe - radio - tj. jedna stacja losowa zadziałała.
No chyba to oczywiste, że są silne powody by testować i używać komunikator lepszy pod względem zasadniczych funkcji.
A o rozmowy głosowe prosiłem na forum kadu.
Sorry, ale zrywanie połączenia wraz z tą padaką co jest dzisiaj, to mocna przesada.
EDIT:
Tak, gg wykrył użądzenia dźwiękowe do odtwarzania i nagrywania dźwięku, choć jeszcze nie testowałem, wierzę, że wszystko jest ok - oni to chyba robili na bibliotece qt4 czy jakoś tak, pewnie dlatego łatwo się odpala przez wine - zwykle to co robią ludzie ze strefy Open Source nie wymaga ścisłego powiązania z Windowsem i Internet Explorerem, choć tu przyznaję, że przez ie6 winetrick to idzie - jest jeszcze ta druga opcja - explorer 6 ze strony tatanki, którą odradzam, bo zżera moc procesora i pamięć nawet po wyłączeniu przeglądarki, a mi nawet przy moim wentylatorze resetuje komputer.
Niestety znika okienko na zawsze jak wyjechać poza ekran - restart komunikatora nie działa - wiem, że jest na to sposób - uruchamianie komunikatora na oddzielnym pulpicie wirtualnym - patrz polecenie winecfg no i dotyczy to już nie beta wersji, ale tej oficjalnej.
Dlatego zainstalowałem gg beta - prawdopodobnie będzą mi działać rozmowy głosowe - radio - tj. jedna stacja losowa zadziałała.
No chyba to oczywiste, że są silne powody by testować i używać komunikator lepszy pod względem zasadniczych funkcji.
A o rozmowy głosowe prosiłem na forum kadu.
Sorry, ale zrywanie połączenia wraz z tą padaką co jest dzisiaj, to mocna przesada.
EDIT:
Tak, gg wykrył użądzenia dźwiękowe do odtwarzania i nagrywania dźwięku, choć jeszcze nie testowałem, wierzę, że wszystko jest ok - oni to chyba robili na bibliotece qt4 czy jakoś tak, pewnie dlatego łatwo się odpala przez wine - zwykle to co robią ludzie ze strefy Open Source nie wymaga ścisłego powiązania z Windowsem i Internet Explorerem, choć tu przyznaję, że przez ie6 winetrick to idzie - jest jeszcze ta druga opcja - explorer 6 ze strony tatanki, którą odradzam, bo zżera moc procesora i pamięć nawet po wyłączeniu przeglądarki, a mi nawet przy moim wentylatorze resetuje komputer.
Niestety znika okienko na zawsze jak wyjechać poza ekran - restart komunikatora nie działa - wiem, że jest na to sposób - uruchamianie komunikatora na oddzielnym pulpicie wirtualnym - patrz polecenie winecfg no i dotyczy to już nie beta wersji, ale tej oficjalnej.