Znaleziono 9 wyników

autor: wojo44
19 wrz 2017, 16:14
Forum: Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu
Temat: ubuntu 17.04 AE_NOT_FOUND
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 1227

ubuntu 17.04 AE_NOT_FOUND

Witajcie, potrzebuję pilnej pomocy. 2 tygodnie temu zainstalowałem na swoim laptopie Ubuntu 17.04 (przy 16.04 nie łączyło mnie z internetem, nawet na kablu). System działał sprawnie, chociaż trzeba było przy każdym uruchomieniu używać fast boot'a, żeby włączyć gruba i Ubuntu, inaczej włączał się aut...
autor: wojo44
14 wrz 2017, 08:40
Forum: Urządzenia sieciowe
Temat: Brak internetu w laptopie MSI GP62 7RD Leopard
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 2336

Re: Brak internetu w laptopie MSI GP62 7RD Leopard

No tak, ale tutaj są sterowniki do windowsa
autor: wojo44
13 wrz 2017, 19:55
Forum: Urządzenia sieciowe
Temat: Brak internetu w laptopie MSI GP62 7RD Leopard
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 2336

Brak internetu w laptopie MSI GP62 7RD Leopard

Cześć, zainstalowałem dziś Ubuntu 16.04 na nowym laptopie MSI (jak w temacie). .Nie można nawiązać połączenia ani przez Wi-Fi, ani przez kabel podłączony do routera. Działa jedynie połączenie poprzez iPhona ustawionego jako hotspot. Komputer nie widzi ani kabla, ani sieci. Pod Windowsem 10 wszystko ...
autor: wojo44
12 lip 2016, 08:52
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Brak dostępu do partycji Windowsa
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1217

Re: Brak dostępu do partycji Windowsa

Właśnie tak zrobiłem. Zamknąłem system, wyłączyłem komputer i włączyłem z powrotem, wielokrotnie. Bez skutku
autor: wojo44
12 lip 2016, 08:05
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Brak dostępu do partycji Windowsa
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 1217

Brak dostępu do partycji Windowsa

Cześć, dlaczego użytkując Kubuntu 16.04 nie mogę mieć dostępu w dolphinie do partycji windowsa 10? W wersji 15.10 nie było problemu, a teraz wyskakuje mi taki komunikat: Błąd podczas próby uzyskania dostępu do 'Dysk twardy 784,2 GiB', system zgłosił: Żądana operacja zakończona niepowodzeniem: Error ...
autor: wojo44
28 mar 2016, 09:40
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Brak dźwięku w słuchawkach i głośnikach
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 901

Re: Brak dźwięku w słuchawkach i głośnikach

Teraz wszystko działa, ale próbowałem wcześniej z alsamixerem bez żadnych rezultatów. Można powiedzieć, że problem znowu sam się rozwiązał, tak jak w przypadku zniknięcia Windowsa 10 w Grubie, w moim drugim temacie.

W każdym razie dzięki za pomoc.
autor: wojo44
25 mar 2016, 23:44
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Brak dźwięku w słuchawkach i głośnikach
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 901

Brak dźwięku w słuchawkach i głośnikach

Co mogę zrobić, żeby zaczęło działać wejście mini jack? Ani słuchawki, ani zewnętrzne głośniki nie działają, tylko te wbudowane do laptopa funkcjonują. Powiem jeszcze, że przy ostatniej instalacji tego samego systemu wszystko ruszyło bez problemu, a teraz kicha. Mam laptopa Asus R510VB. Dodam jeszcz...
autor: wojo44
25 mar 2016, 23:27
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Windows 10 przepadł
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 928

Re: Windows 10 przepadł

Problem sam się rozwiązał. Nie wiem jakim cudem, windows po którymś uruchomieniu komputera sam się pojawił w Grubie, ale nie potrafię tego wytłumaczyć.
autor: wojo44
25 mar 2016, 19:25
Forum: Przedszkole Linuksa
Temat: Windows 10 przepadł
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 928

Windows 10 przepadł

Witam, to mój pierwszy post tutaj i pierwsze kroki w Linuksie, więc proszę o wyrozumiałość :) Mam problem z uruchomieniem mojego Windowsa 10, już nie po raz kolejny. W ogóle nie pojawia się w grubie, przy włączeniu komputera. Na ekranie do wyboru jest tylko moje Kubuntu 15.10, drugi raz to samo w ja...

Wyszukiwanie zaawansowane