Jestem swiezym uzytkownikiem UBUNTU 14.04 LTS (polska wersja). Mam problem z moimi pendriveami pod Ubuntu. Otoz nie moge nic na nich zapisac, ani usunac, gdyz od jakiegos czasu wyskakuje komunikat "System plikow wylacznie do odczytu".
Za Chiny nie potrafie zmienic tych uprawnien, probowalem wszystkiego.
Z tego co patrzylem przez angielskie google nie tylko ja mam z tym problem. Niestety, zadne ze znalezionych tam rozwiazan nie zadzialalo u mnie. Nie ukrywam, ze jestem lekko sfrustrowany, pierwsze zetkniecie z oslawionym Linuxem nie wypadlo tak dobrze jak oczekiwalem (oczekiwalem zwlaszcza duzej stabilnosci systemu). Na poczatku Chromium notorycznie zawieszal mi caly system, nastepnie to samo robila wtyczka Adobe Flash w Mozilli (powodowala samoczynne zamykanie sie systemu podczas proby ogladania filmikow). Do tego teraz jeszcze problem z pendriveami. Nie rozumiem dlaczego jako Administator nie moge zapisac ani skasowac danych na moich pendriveach.
Dlatego zwracam sie o pomoc do bardziej doswiadczonych uzytkownikow, jak domniemam m.in. po to chyba jest to forum

Pozdrawiam serdecznie,
Rafał Zarzycki