Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
Error couldn't open the X display
...WARNING: could not set the given mode (4)
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
Error couldn't open the X display
...WARNING: could not set the given mode (3)
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
Czy teraz wystarczająco jasno skoruppa ??
Problem nadal pozostał pomimo twojej mądrej uwagi.
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem --> nie moze zaladowac Open GL .
sprobuj przeinstalowac stery , lub zainstalowac nowsze .
u Mnie ET dziala jak smietana , wszystko jest dobrze . Pomijam fakt , ze nie gram w to , bo zanim wejde na jakas mape to minie pol wieku ;p ( sciaga sie pelno plikow , a przy moim laczu to troche zajmuje ^^ ) .
w sumie też mam wolne łącze, ale nie narzekam mapy ściągam ze stronki najczęściej używane jednakże i tak nie jestem w stanie sobie pograć ponieważ mam starego punk buster'a, a nowy coś nie jest chętny żeby się zainstalować
Zainstalowałem ET (katalog /home/user/enemy-territory), przy pierwszym uruchomieniu dźwięk nie działał, lecz po zastosowaniu porady z forum udało mi się go uruchomić. Niestety, przy odtwarzaniu jakiegokolwiek dźwięku w grze, był on opóźniony w stosunku do tego co na ekranie (np. od kliknięcia jakiegoś elementu w menu do odegrania dźwięku temu kliknięciu odpowiadającemu mijało z 0.5s). Po zrestartowaniu komputera ET w ogóle nie chce się już uruchomić (uruchamiam komendą et).
Konsola:
Witam, mam podobny problem jak kilku moich poprzednikow jednak (z winy niedokonczenia przez nich watku) nie padla odpowiedz. Problem przedstawia sie nastepujaco:
Instalacja odbyla sie wszystko ok. Pierwsz uruchomnienie gra sie wlaczyla. (dodam ze po reinstalacji juz sie nie wlaczala ) Gdy chcialem uruchomic poraz drugi :
ET 2.60 linux-i386 Mar 10 2005
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/mefistofeles/.etwolf/etmain
/home/mefistofeles/enemy-territory/etmain/pak2.pk3 (22 files)
/home/mefistofeles/enemy-territory/etmain/pak1.pk3 (10 files)
/home/mefistofeles/enemy-territory/etmain/pak0.pk3 (3725 files)
/home/mefistofeles/enemy-territory/etmain/mp_bin.pk3 (6 files)
/home/mefistofeles/enemy-territory/etmain
----------------------
3763 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
execing profiles/Mefi/etconfig.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: Initializing OpenGL display
...setting mode 4: 800 600
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
XFree86-VidModeExtension Activated at 800x600
Couldn't get a visual
...WARNING: could not set the given mode (4)
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
Using XFree86-VidModeExtension Version 2.2
XF86DGA Mouse (Version 2.0) initialized
XFree86-VidModeExtension Activated at 640x480
Couldn't get a visual
...WARNING: could not set the given mode (3)
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
Sterownikow nie instalowalem bo z tego co sie doczytalem instaluja sie automatycznie przy instalacji Beryla (a korzystam z niego ) Akceleracje mam wlaczona hmmm i to chyba tyle co mi przychodzi na mysl by podac
Witam. Nie wiem czy wy też tak mieliście ale gdy wyłączam ET to rozdzielczość ekranu na pulpicie jest taka sama jak w grze i ekran się przesuwa jak wyjadę myszką za monitor. Proszę o pomoc! Pozdrawiam
I Pan Bóg stworzył kobietę... a potem był płacz i zgrzytanie zębów...
-----------------------------------------------------------
GIGABYTE, ustaw sobie taką rozdzielczość w et, jaką masz na pulpicie. U mnie ten problem występuje tylko wtedy gdy na pulpicie mam rozdzielczość 1024x768 a w et 800x600. Podsumowując, obje rozdzielczości muszą być takie same
Czy wie ktoś czy do linuxowego et są boty (dokładnie to chodzi mi o graczy komputerowych)? Szukałem cały dzień i albo nie ma albo mam pecha i nie trafiłem. A jeśli nie ma, to czy można jakoś wykorzystać windowsowe?
Artykuł pisze:Dla tych co nie wiedzą jak usunąć ET:
wchodzisz do /usr/local/games/ (cd /usr/local/games/), wklepujesz polecenie rm -rf enemy-territory (usuwanie katalogu wraz z zawartością). Czekasz na usunięcie i wsio.
Witam mam problem , stawiam serwer ET na ubuntu a problem jest taki że w opisie mam plik rc (np. /etc/rc.d/init.d/rc.etded ) ścieżki takowej w ubuntu nie ma , co więcej nie ma też takiego katalogu jak rc.d / rc.etded <--- tego też nie ma
robie to pierwszy raz jeśli mógł by mi ktoś pomóc to był bym wdzięczny , zrobiłem już naprawde dużo i został kawałeczek do końca .
Prosze o pomoc