GAIM/PIDGIN 2.x.x aktualizacja
- eugene_wolfe
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
Działa wam ta wtyczka do tlena prawidłowo? Ja nie mogę ani nikogo autoryzować(tzn dostaje komunikat, ale to nic nie daje) ani nie dochodzą prośby o autoryzację do innych(ciężko to opisać. Tak samo troszkę lipnie jest z wyszukiwaniem znajomych, bo nie mogę żadnego dodać :/ U was również występują podobne problemy?
[ Dodano: 10 Maj 07, 00:54 ]
Mam jeszcze pytanko- pobrałem z sieci (gnome-look.org) paczkę z ikonami dla Pigina gaima, które przypominają te, które używamy na forum, jedna były źle poustawiane, więc je pozmieniałem(tzn jaki tekst wywołuje daną ikonę) i ok, ale kiedy już dodałem swoje(ze strony tlen.pl) i dodałem odpowiednie wpisy w pliku theme to w oknie rozmowy nie mogę ich użyć
ma ktoś pomysł jak to poprawić?
[ Dodano: 10 Maj 07, 00:54 ]
Mam jeszcze pytanko- pobrałem z sieci (gnome-look.org) paczkę z ikonami dla Pigina gaima, które przypominają te, które używamy na forum, jedna były źle poustawiane, więc je pozmieniałem(tzn jaki tekst wywołuje daną ikonę) i ok, ale kiedy już dodałem swoje(ze strony tlen.pl) i dodałem odpowiednie wpisy w pliku theme to w oknie rozmowy nie mogę ich użyć

- gold_digger
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
ehhhh... widzę, że tyle problemów macie, chyba zostanę jeszcze trochę na becie póki się nie polepszy :)
ja żadnego problemu nie mam
- eugene_wolfe
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.10
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
- Kontakt:
Przepraszam, że zapytam, ale Wam się naprawdę te Gaimy czy Pidginy tak bardzo podobają? Zainstalowałem kiedyś Gaim2, teraz dla testów tego Pidgina i powiem szczerze, że ... no cóż, daleko mu do tego, co chciałbym osiągnąć pod względem estetycznym: ikony kontaktów wielkie, brzydkie, koślawe jakieś, do tego nie mam pojęcia jak je zmienić. Do tego dymki (notification) na 1/4 ekranu albo zupełnie mi nie odpowiadające - wyłączyłem je w hortensję. Dziś się dorwałem do jakiś emotikon z gnome-look, ale też odpowiedniego katalogu znaleźć nie mogę, żeby je podmienić 
Dlatego chciałbym zapytać co takiego fajnego widzicie w Gaim2/Pidgin, że wychwalacie go od A do Z, głównie chodzi mi o dostosowanie interface (okna głównego i okna rozmowy). To już chyba nawet zwykłe Gadu Gadu 6.0 ma większe możliwości w tym zakresie. Przynajmniej można czcionkę i jej kolor zmienić
Tęsknię za Mirandą...

Dlatego chciałbym zapytać co takiego fajnego widzicie w Gaim2/Pidgin, że wychwalacie go od A do Z, głównie chodzi mi o dostosowanie interface (okna głównego i okna rozmowy). To już chyba nawet zwykłe Gadu Gadu 6.0 ma większe możliwości w tym zakresie. Przynajmniej można czcionkę i jej kolor zmienić

Tęsknię za Mirandą...

-
- Piegowaty Guziec
tez o to pytalem... i wydaje mi sie ze nie. jesli jednak mozna to bardzo prosze o informacje JAK.mody pisze:a jak spowodować żeby ikony kontaktów w oknie głównym były odpowiednio w formie tlena i słoneczka w zależności czy to kontakt gg czy tlen?? Tak jak w Gaimie2 było??
Czy może trzeba zmienić zestaw ikon??
przegladajac jednak struktuure katalogow z ikonkami (ktora rozni sie od tej w gaim'ie) wnioskuje ze raczej lipa :/
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
W Gaim/Pidgim też można zmienić czcionkę (w opcjach programu ustalasz typ, rozmiar i krój fontów), ba nawet jest wtyczka, która pozwala na kolorowanie wypowiedzi w czasie konferencji itp.Minstrel pisze:To już chyba nawet zwykłe Gadu Gadu 6.0 ma większe możliwości w tym zakresie. Przynajmniej można czcionkę i jej kolor zmienić
Zapraszam na mają stronę: http://grzglo.jogger.pl/
- skoruppa
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Kontakt:
Minstrel
http://download.ubuntu.pl/_Feisty_Fawn/ ... pidgin.png - wielkie, brzydkie i koslawe ikony?
Powiadamianie o zmianie statusu na 1/4 ekranu (ja nie wiem mialem nawet bardzo male themy do guificationsa a libnotify ledwo zaslania moje 2 paski).
Co do problemow z... jakby to powiedziec "niedoinformaowaniem, tudziez, nieumiejetnoscia znajdywania informacji" to 1 folder jest w purple a drugi w zalerznosci gdzie instalowales, albo /usr/local/share/pixmaps/pidgin albo /usr/share/pixmaps/pidgin
- jak widzisz pidgin wyglada inaczej niz reszta systemu... mozna to uznac nawet za pewnego typu skorki
http://download.ubuntu.pl/_Feisty_Fawn/ ... pidgin.png - wielkie, brzydkie i koslawe ikony?
Powiadamianie o zmianie statusu na 1/4 ekranu (ja nie wiem mialem nawet bardzo male themy do guificationsa a libnotify ledwo zaslania moje 2 paski).
Co do problemow z... jakby to powiedziec "niedoinformaowaniem, tudziez, nieumiejetnoscia znajdywania informacji" to 1 folder jest w purple a drugi w zalerznosci gdzie instalowales, albo /usr/local/share/pixmaps/pidgin albo /usr/share/pixmaps/pidgin
A w pidginie sie nie da? da sie nawet wiecejTo już chyba nawet zwykłe Gadu Gadu 6.0 ma większe możliwości w tym zakresie. Przynajmniej można czcionkę i jej kolor zmienić

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 6.10
Ja ściągnąłem ikonki statusów i emoty z http://www.jabberpl.org/Klienty/Dodatki/Ikonki
Pozmieniałem nazwy i wrzuciłem do odpowienich folderów w usr/share/pixmaps/pidgin.
Z tego co pamiętam to tam są różne rozmiary i trzeba do wszytskich folderów powrzucać ikonki.
Trochę roboty ale działa bez problemu.
Aha wybrałem emoty z gg ale te statycznene bo jak ustawię te ruchome to bardzo wolno wybiera się ikonki w trakcie rozmowy.
Pliki jisp to w sumie zwykłe zipy. Trzeba je tylko rozpakować a w środku są pliki *.png.
Jeszcze zawalcze z notification żeby po polsku otrzymywać komunikaty.
Mam ostatnio jakąś manie ikonkową - w tej chwili przerabiam paski narzędziowe openoffice żeby wyglądały jak z ms office
.
Może zrobie jakąś paczkę z tymi ikonkami ale trochę to potrwa.
Pozdrawiam
Jurek
Pozmieniałem nazwy i wrzuciłem do odpowienich folderów w usr/share/pixmaps/pidgin.
Z tego co pamiętam to tam są różne rozmiary i trzeba do wszytskich folderów powrzucać ikonki.
Trochę roboty ale działa bez problemu.
Aha wybrałem emoty z gg ale te statycznene bo jak ustawię te ruchome to bardzo wolno wybiera się ikonki w trakcie rozmowy.
Pliki jisp to w sumie zwykłe zipy. Trzeba je tylko rozpakować a w środku są pliki *.png.
Jeszcze zawalcze z notification żeby po polsku otrzymywać komunikaty.
Mam ostatnio jakąś manie ikonkową - w tej chwili przerabiam paski narzędziowe openoffice żeby wyglądały jak z ms office

Może zrobie jakąś paczkę z tymi ikonkami ale trochę to potrwa.
Pozdrawiam
Jurek
- gold_digger
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
problem w tym że to nie rozwiązuje do końca problemu kolegów i mojego.Ja ściągnąłem ikonki statusów i emoty z http://www.jabberpl.org/Klienty/Dodatki/Ikonki
W ten sposób zmienisz ikonki rostera i ikony w pasku systemowym ale tylko na jeden styl, np GG.
Cały problem w tym, żeby na rosterze osoby z tlena miały tlenowe statusy, osoby z gg miały status gg (słoneczka) , a np osoby z jabbera miały "żarówki" itd. I to wszystko jednocześnie:)
jak tutaj

- gold_digger
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
-
- Piegowaty Guziec
skoro tak to lipa :/
a teraz pytanie do megamózgów:
gdyby tak zmodyfikować źródła i skompilować od nowa pidgina?
niestety megamózkiem nie jestem, ale mogę na ochotnika przygotować paczkę z ikonkami/emotkami jeśli ktoś się podejmie przejrzenia źródeł.
wydaje mi się, że to nie jest skomplikowana sprawa
a teraz pytanie do megamózgów:
gdyby tak zmodyfikować źródła i skompilować od nowa pidgina?
niestety megamózkiem nie jestem, ale mogę na ochotnika przygotować paczkę z ikonkami/emotkami jeśli ktoś się podejmie przejrzenia źródeł.
wydaje mi się, że to nie jest skomplikowana sprawa